ΗΠΑ

'Εγινε εξώφυλλο ο LeBron James

'Εγινε εξώφυλλο ο LeBron James

O LeBron James, για 3 συνεχόμενη εβδομάδα κοσμεί το εξώφυλλο του κορυφαίου εβδομαδιαίου αθλητικού περιοδικού, Sports Illustrated το οποίο και σας παρουσιάζει πρώτο το Sport24.gr

Για το εξώφυλλο οι άνθρωποι του Sports Illustrated, διάλεξαν ένα πορτραίτο του 27χρονου πρωταθλητή του ΝΒΑ, όπου φοράει ένα λευκό μπλουζάκι της Nike, που σχεδιάστηκε ειδικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το οποίο γράφει: «Earned Not Given» (Κερδισμένο όχι Χαρισμένο). Στον δεξί του καρπό φορά δύο λαστιχένια βραχιόλια που γράφουν «I PROMISE» (Υπόσχομαι) και στον αριστερό ένα ρολόι Audemars Piguet Royal Oak Offshore στα χρώματα των Heat.


Χαμογελά και δείχνει σαν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του πλανήτη. Πώς να μην είναι, αφού μία δεκαετία μετά το πρώτο του εξώφυλλο στο Sports Illustrated, με τίτλο «The Chosen One» (Ο Εκλεκτός), φρόντισε να τον επιβεβαίωσει πλήρως.

Η στέψη του ως πρωταθλητή και η ανακήρυξή του ως MVP των τελικών, με μ.ο στα πλέιοφς 30.3 πόντους, 9.7 ριμπάουντ και 5.6 ασίστ, αφαίρεσαν ένα τεράστιο βάρος από τους ώμους του. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, που εκκερεμούν από τις μέρες του στο Κλίβελαντ. Πλέον γνωρίζουμε ότι ο James μπορεί να «κλείσει» έναν αγώνα, μπορεί να ηγηθεί μιας ομάδας και φυσικά μπορεί να κερδίσει ένα πρωτάθλημα. Η επόμενη ερώτηση που καλείται ν’ απαντήσει είναι πόσα πρωταθλήματα μπορεί να κατακτήσει στην καριέρα του.

Ο ίδιος, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έστειλε ένα γραπτό μήνυμα στους δύο κολλητούς του, Randy Mims και Maverick Carter: «Μόλις τώρα το συνειδητοποίησα: Είμαι πρωταθλητής».

'Εγινε εξώφυλλο ο LeBron James

Με τις κάμερες να τον ακολουθούν σχεδόν παντού, σε όλη τη διάρκεια των πλέιοφς ο 27χρονος σούπερ σταρ έδειχνε πιο συγκεντρωμένος από ποτέ: «Εμαθα να ζω μέσα στη γυάλα από 16 ετών. Δεν έχω μάθει να ζω διαφορετικά. Ισως να μην μπορέσω να επιβιώσω χωρίς όλη την προσοχή».

Αποκαλύπτει τι είπε στους συμπαίκτες του όταν τους μάζεψε στ’ αποδυτήρια λίγο πριν το τζάμπολ του 5 αγώνα της σειράς των τελικών: «Τους είπα: «Αν κάποιος ερχοταν και σας έλεγε ότι αν δεν νικήσετε απόψε, δεν θα ξαναδείτε τις οικογένειές σας, πώς θα παίζατε; Αντιμετωπείστε αυτό το παιχνίδι σα να είναι σε κίνδυνο η οικογένειά σας. Πόσο πολύ θέλετε να ξαναδείτε την οικογένειά σας πάλι;».

Οταν τελείωνε ο 5 αγώνας με τη νίκη του Μαϊάμι επί της Οκλαχόμα με 121-106, δεν ήξερε πώς θα πανηγύριζε. Στο μυαλό του είχε το είδωλό του, τον Michael Jordan και τον Magic Johnson: «Τον θυμάμαι να κλαίει αγκαλιά με το τρόπαιο, όπως θυμόμουν τον Magic να κουνάει το μπουκάλι με τη σαμπάνια και να φωνάζει «Yeah», μ’ ένα χαμόγελο. Μάλλον μου βγήκε το χαμόγελο πιο εύκολα. Ηταν βέβαια διαφορετικό χαμόγελο σε σχέση με του Magic. Εμένα βγήκε λίγο μεγαλύτερο, επειδή περίμενα εδώ και πολύ καιρό αυτήν τη στιγμή. Ξέρω ότι μπορώ να γίνω καλύτερος. Γνωρίζω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από την κατάκτηση μόνο ενός εξ’ αυτών (σ.σ των πρωταθλημάτων)».

Απαντά με δύο λέξεις, όταν τον ρωτούν τι θα θυμάται για πάντα από τον 5 τελικό: «Mike Miller». Λέει πως ευχήθηκε στον καλό του φίλο Kevin Duarant, να τα ξαναπούν του χρόνου στους τελικούς: «Του είπα πως είναι απίστευτος. Του είπα ότι δεν θα πρέπει να νιώθει μετανιωμένος για τίποτε. Κι του είπα να συνεχίζει να δουλεύει. Ελπίζω να είμαστε εμείς εναντίον εκείνων κάθε χρόνο. Αυτή είναι η επόμενη πρόκληση. Να το κάνω πάλι».

'Εγινε εξώφυλλο ο LeBron James

Ο James για δύο μήνες, από το ξεκίνημα των πλέιοφς, απενεργοποίησε το κινητό του και τσέκαρε τα μηνύματα που είχε μόνο μετά το τέλος της κάθε σειράς. Σταμάτησε να τουιτάρει και να παρακολουθεί ή να διαβάζει αθλητικά. Επεσε με τα μούτρα στα βιβλία διαβάζοντας στο σπίτι, στο αεροπλάνο και στ’ αποδυτήρια. Μερικά εξ’ αυτών ήταν τα: The Hunger Games, Who Moved my Cheese, The Pact, Decoded (η αυτοβιογραφία του ράπερ Jay-Z) και West by West (η αυτοβιογραφία του θρύλου του ΝΒΑ).

Κατάλαβε μόλις τραυματίστηκε ο Chris Bosh στη σειρά με την Ιντιάνα, πως θα πρέπει ν’ αλλάξει ο ρόλος του στην ομάδα: «Επρεπε να παίξω σαν μεγαλύτερος (σε όγκο) παίκτης και πολύ καλύτερα. Επρεπε όλοι μας να παίξουμε πέρα από το ύψος και το βάρος μας. Επρεπε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας».

Πριν το τζάμπολ του 4 τελικού, στην American Airlines Arena ο James είπε στους συμπαίκτες του: «Μην επιστρέψετε εδώ, μετά το τέλος του αγώνα, χωρίς να είστε εξουθενωμένοι». Τον ίδιο τον έπιασαν κράμπες, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός στα τελευταία δευτερόλεπτα της νίκης του Μαϊάμι.

Μετά από πέντε ώρες ύπνου, ξύπνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης, της μέρας του 5 τελικού, κι ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει σε κάποιον. Ηξερε πως μόνο ένας θα ήταν ξύπνιος τέτοια ώρα: «Πήρα τον Dwyane (Wade) και μου είπε ότι κι εκείνος δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Συζητήσαμε για την ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας για να κλείσουμε τη σειρά κι επιτέλους να πάρουμε το πρωτάθλημα». Οπως και τελικά έγινε, με τον LeBron James, να δικαιώνεται μετά από ένα κυνήγι ου κράτησε 9 χρόνια. Λογικά αυτή ήταν μόνο η αρχή!

Δεκτές όλες οι απόψεις και στο Twitter @ndpapaioannou

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ