ΗΠΑ

Bol Bol, ο διάδοχος!

Bol Bol, ο διάδοχος!

Θυμάστε τον ύψους 2μ.31 Manute Bol, τον ψηλότερο παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ; Δείτε τον 14χρονο γιο του, ο οποίος είναι ήδη 2μ.08, παίζει εξαιρετικό μπάσκετ και ετοιμάζεται για το high school.

Ηταν για πολλά χρόνια μια από τις ατραξιόν του ΝΒΑ, ένας παίκτης που κέρδιζε το χειροκρότημα για τις μπασκετικές του ικανότητες, αλλά και για το κάπως εξωπραγματικό του μέγεθος. Ο Manute Bol ήταν μαζί με τον Gheorghe Muresan οι ψηλότεροι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ΝΒΑ (o Ρουμάνος ήταν βέβαια 143-145 κιλά, ενώ ο Bol μετά βίας έφτανε τα... 90!) και ένας τύπος που σέβονταν οι αντίπαλοι.

Ο Bol απεβίωσε τον Ιούνιο του 2010 μετά από μεταμόσχευση νεφρού, όμως φαίνεται ότι άφησε μια σπουδαία "κληρονομιά" στο παγκόσμιο μπάσκετ. Ενα από τα 10 παιδιά του, ο Bol, ακολουθεί τα χνάρια του μπαμπά και έχει μπει στο στόχαστρο των Αμερικανών σκάουτερ εδώ και 3-4 χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι 14 ετών, βλέπει τον κόσμο από τα 2μ.08 και δείχνει πως εκτός από τρομερό potential, έχει και πραγματικό, μπασκετικό ταλέντο.

Ο Bol Bol είναι έτοιμος για την πρώτη του σεζόν στο Blue Valley Northwest High School, όμως στο μεταξύ, φρόντισε να ξεδιπλώσει τις αρετές του για να δούμε τι ακριβώς μπορεί να κάνει. Το κορμί του είναι ίδιο με εκείνο του πατέρα του. Σουτάρει από μέση και μακρινή απόσταση με καλά ποσοστά, έστω κι αν ο μηχανισμός στην εκτέλεσή του χρειάζεται ακόμη δουλειά. Δεν "τρελαίνεται" με τα καρφώματα, προτιμά να σκοράρει με floaters και hook.

Οπως θα δείτε και στο VIDEO, ντριμπλάρει εξαιρετικά (ειδικά για την ηλικία και το ύψος του) και πασάρει ακόμη καλύτερα. Σε αυτό τον βοηθούν τα μακριά του χέρια, αλλά και η διαφορά μεγέθους από τους παίκτες που τον μαρκάρουν, μιας και όταν έχει ψηλά τη μπάλα, δεν κινδυνεύει να του την κλέψουν. Οπως κι αν έχει, κρατήστε το όνομά του. Tα επόμενα χρόνια θα μας απασχολήσει. Κρίμα που ο πατέρας του δεν πρόλαβε να τον δει στα παρκέ...

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ