NCAA

Χάνει την φετινή σεζόν στο Κολέγιο ο Αντετοκούνμπο

Χάνει την φετινή σεζόν στο Κολέγιο ο Αντετοκούνμπο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Κολέγιο του Ντέιτον ανακοίνωσε ότι ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα χάσει την 1η του σεζόν λόγω των κανονισμών του NCAA.

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκινάει η καριέρα του Κώστα Αντετοκούνμπο στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα. Βασικά, θα ξεκινήσει με έναν χρόνο καθυστέρηση.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το Κολέγιο του Ντέιτον, ο Έλληνας φόργουορντ απαγορεύεται να συμμετάσχει στις προπονήσεις και τους αγώνες της ομάδας για την σεζόν 2016/17. Ο λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, με το Ντέιτον απλώς να αναφέρει ότι ο Κώστας Αντετοκούνμπο κρίθηκε "partial qualilfier" από το NCAA. Τι σημαίνει αυτό; Δεν είναι ξεκάθαρο, ωστόσο βάσει των κανονισμών της Λίγκας σημαίνει ότι δεν πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει άμεσα να αγωνίζεται με την φανέλα της ομάδας, κάτι που σχετίζεται με το Ακαδημαϊκό μέρος της παρουσίας του στην ομάδα.

Το θετικό πάντως για τον Αντετοκούνμπο είναι ότι το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστεί φέτος δεν σημαίνει ότι χάνει την υποτροφία του, ούτε ότι χάνει χρόνια σπουδών. Έχει ακόμα το δικαίωμα να φοιτήσει για τέσσερα χρόνια στο Κολέγιο, ξεκινώντας από φέτος όπου θα παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα. Απλώς όταν ξεκινήσει η επόμενη σεζόν (2017/18) θα θεωρείται πρωτοετής σε μπασετικό επίπεδο και όχι δευτεροετής.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ