NCAA

"Βαρύς" ο πέλεκυς για Syracuse και Boeheim

Syracuse head coach Jim Boeheim watches play against Michigan during the second half of the NCAA Final Four tournament college basketball semifinal game Saturday, April 6, 2013, in Atlanta. (AP Photo/Charlie Neibergall)  ORG XMIT: FF279
Syracuse head coach Jim Boeheim watches play against Michigan during the second half of the NCAA Final Four tournament college basketball semifinal game Saturday, April 6, 2013, in Atlanta. (AP Photo/Charlie Neibergall) ORG XMIT: FF279 AP

Το NCAA ανακοίνωσε την τιμωρία του Syracuse και του Jim Boeheim με αφορμή τις καταγγελίες που είχαν γίνει, για παραβίαση των κανονισμών από τους "Orange". Τι μέλλει γενέσθαι με το ιστορικό κολέγιο.

Η ιστορία των καταγγελιών σε βάρος του Syracuse δεν είχε αίσιο τέλος για τους "Orange", αφού ο "πέλεκυς" του NCAA έπεσε βαρύς. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα (6/3), επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού εννέα αγώνων στον Jim Boeheim για την επόμενη σεζόν, για το γεγονός πως τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν παραβάσεις στην συμμετοχή παικτών του, σε παιχνίδια του κολεγίου. Ο λόγος είχε να κάνει με τους βαθμούς των αθλητών/μαθητών, που ήταν αλλαγμένοι (για να μπορούν να αγωνίζονται στο κολεγιακό πρωτάθλημα), αλλά και το γεγονός πως κάποιοι εξ αυτώ απείχαν από κάποια μαθήματα.

Παράλληλα, μειώθηκαν σε τρεις οι αθλητικές υποτροφίες που μπορεί να προσφέρει το Syracuse μέσα στην επόμενη τετραετία, ενώ η συνολική ποινή είναι δεκαετής, με αναστολή. Οι "Orange" θα κληθούν, ακόμη, να πληρώσουν πρόστιμο (500$ για κάθε παιχνίδι που αγωνίστηκε παίκτης δίχως να έχει δικαίωμα), ενώ τους αφαιρούνται όλες οι νίκες που πέτυχαν την τετραετία 2004-07 και την τριετία 2010-12 (και στις οποίες συμμετείχαν οι "παράνομοι" αθλητές), όχι όμως και ο τίτλος του 2003.

Από την άλλη, η επιτροπή του κολεγιακού πρωταθλήματος έκανε δεκτή την απόφαση του Syracuse να αποχωρήσει οικειοθελώς από τη φετινή March Madness , δίχως να επιβάλλει άλλον τέτοιο αποκλεισμό από τις επόμενες σεζόν.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ