NCAA

Το Syracuse, ο Boeheim και η γυναίκα του Καίσαρα

Το Syracuse, ο Boeheim και η γυναίκα του Καίσαρα

Η διοίκηση του Syracuse αποφάσισε να αποσύρει την ομάδα μπάσκετ του κολεγίου από τη φετινή March Madness, εν αναμονή του πορίσματος του NCAA για την υπόθεση "κακοί μαθητές/αθλητές", που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες.

Λένε πως "Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται". Ε, με αυτή τη λογική βαδίζει το Syracuse, με αφορμή τις έρευνες που γίνονται στο κολέγιο, για τις επιδόσεις των παικτών της ομάδας μπάσκετ στα μαθήματα του κολεγίου. Η επιτροπή του NCAA εξετάζει εδώ και αρκετούς μήνες τους "Orange" όσον αφορά το τι κάνουν στα θρανία.

Το όλο ζήτημα προέκυψε με αφορμή καταγγελίες που έγιναν για το 2007 (και τα επόμενα χρόνια), όταν -όπως υποστηρίζεται- το Syracuse άλλαξε τις βαθμολογίες των μαθητών/αθλητών του, με σκοπό αυτοί να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην ομάδα, με φόντο τη διεκδίκηση του τίτλου.

Παρότι στη φετινή "φουρνιά", δεν υπάρχει παίκτης από εκείνη την ομάδα, το NCAA συνεχίζει να "σκαλίζει" το θέμα, θέλοντας να εξακριβώσει αν και κατά πόσο η καταγγελία που έγινε, ευσταθεί. Τούτη την ώρα, δεν υπάρχει κάτι δεδομένο που να φέρνει σε δύσκολη θέση τους "πορτοκαλί", αλλά ο θόρυβος και μόνο που δημιουργήθηκε, οδήγησε τη διοίκηση του κολεγίου να δηλώσει αποχή από τη φετινή March Madness, και τα υπόλοιπα τουρνουά που διεξάγονται στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.

" Είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε φέτος στην post season. Παρόλ' αυτά, στηρίζω απόλυτα την απόφαση του κολεγίου. Πιστεύω ότι κάνει το σωστό, αναγνωρίζοντας πως ίσως έχουν γίνει λάθη στο παρελθόν", ανέφερε ο Jim Boeheim, με αφορμή την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Syracuse.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό της ομάδας τονίζουν πως ουδέποτε προέβησαν σε κάτι παράνομο. Ενώ επισημάνουν πως δύο φορές που αθλητής/μαθητής δεν είχε τη δέουσα απόδοση στα μαθήματα, τέθηκε εκτός ομάδας. Όπως ο Fab Melo, που αποκλείστηκε από τη March Madness του 2012, ή ο James Southerland που έχασε έξι παιχνίδια την επόμενη χρονιά, για τους ίδιους λόγους.

" Έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας για τα λάθη του παρελθόντος και δουλέψαμε σκληρά προκειμένου να διαβεβαιώσουμε ότι δεν επαναλήφθηκαν", ανέφερε σχετικά ο σύμβουλος του Syracuse, Kent Syverud.

Εν αναμονή του πορίσματος

Πλέον, το μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά του NCAA, που καλείται να βγάλει το πόρισμα για όσα καταλογίζονται στο ιστορικό κολέγιο και να πάρει αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Όπως και να έχει πάντως, οι τεταρτοετείς της φετινής ομάδας (Rakeem Christmas και Albert Nassar) δεν θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι παραπάνω στην κολεγιακή τους καριέρα. Την ίδια ώρα, σε περίπτωση που η απόφαση του NCAA αφορά τιμωρία μεγαλύτερη του ενός έτους, τότε θα υπάρξουν εξελίξεις και όσον αφορά τους παίκτες του recruiting (δηλαδή την απόκτηση παικτών από τα High Schools) για την επόμενη σεζόν.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ