NCAA

Πρωταθλητές ΝCAA οι Λούιβιλ Κάρντιναλς

Πρωταθλητές ΝCAA οι Λούιβιλ Κάρντιναλς

Οι Λούιβιλ Κάρντιναλς κατέκτησαν το πρωτάθλημα στο NCAA επικρατώντας στον τελικό των Μίσιγκαν Γούλβερινς με 82-76 μπροστά σε 75.000 θεατές!

Οι Λούιβιλ Κάρντιναλς αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο NCAA επικρατώντας των Μίσιγκαν Γούλβερινς στον τελικό που διεξήχθη στο "Georgia Dome" μπροστά σε 75.000 θεατές!

Οι Κάρντιναλς, παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο και κατέκτησαν το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία τους. Ήταν η πρώτη εμφάνιση του Μίσιγκαν σε τελικό μετά το 1993 όταν είχαν ηττηθεί από την Βόρεια Καρολίνα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Λουκ Χάνκοκ, ο οποίος παρότι ήρθε από τον πάγκο σημείωσε 22 πόντους με πέντε τρίποντα και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά.

Για το Μίσιγκαν ο Τρέι Μπερκ, πέτυχε 24 πόντους έχοντας συμπαραστάτη τον Σπάικ Αλμπερχτ που σημείωσε 17 πόντους, όλους στο πρώτο ημίχρονο.

Το Μίσιγκαν ξεκίνησε εντυπωσιακά και εξασφάλισε μία σημαντική διαφορά στο ξεκίνημα πριν οι Κάρντιναλς πάρουν τον έλεγχο του τελικού και ανατρέψουν τα δεδομένα πραγματοποιώντας την δεύτερη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των τελικών του NCAA.

Ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος κέρδισε μία θέση στο Hall of Fame του μπάσκετ, έγινε ο πρώτος προπονητής που κερδίζει το πρωτάθλημα με δύο διαφορετικά πανεπιστήμια καθώς το 1996 είχε πάρει τον τίτλο με το Κεντάκι.

" Για μία νεανική ομάδα το να παίζεις τόσο καλά είναι πραγματικά φανταστικό. Έχω τους πιο σκληρούς παίκτες που έχω ποτέ προπονήσει. Το να είμαστε κάτω δεν μας απασχολεί. Πάντα επιστρέφουμε", ήταν ορισμένα από τα λόγια του Πιτίνο μετά τον τελικό.

Λούιβιλ Κάρντιναλς: Mπεχάναν 15, Μπλακσίρ 8, Ντιενγκ 8, Σίβα 18, Σμιθ 9, Χάνκοκ 22, Χάρελ 2

Μίσιγκαν Γούλβερινς: Ρόμπινσον 12, ΜακΓκάρι 6, Χάρνταγουέι 12, Μπερκ 24, Στάουσκας 3, Μόργκαν 2, Άλμπρεχτ 17

Πρωταθλητές ΝCAA οι Λούιβιλ Κάρντιναλς

Μεγάλη στιγμή, βεβαίως, μετά το ματς όταν ο άτυχος Κέβιν Γουέαρ (τραυματίστηκε σοβαρά στον ημιτελικό, προκαλώντας σοκ σε ολόκληρη την Αμερική) πήγε να κόψει το διχτάκι για τον θρίαμβο της ομάδας του!

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ