NCAA

Πρωταθλητές οι Τσαλμπούρης - Δημακόπουλος

Πρωταθλητές οι Τσαλμπούρης - Δημακόπουλος

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης (Iowa State) και ο Γιάννης Δημακόπουλος (UC Irvine) κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή στην περιφέρειά τους και θα δώσουν το "παρών" στη φετινή "Τρέλα του Μαρτίου". (videos)

Τουλάχιστον δύο εκπροσώπους της χώρας μας θα έχει η φετινή March Madness, αφού το εισιτήριο για την "Τρέλα" πήραν τόσο το Iowa State όσο και το UC Irvine. Κι αν η πρόκριση των "Cyclones" ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενη (βάσει δυναμικότητας), αυτή των "Eaters" είναι αναπάντεχη. Πρόκειται άλλωστε για την παρθενική τους παρουσία στον "Μεγάλο Χορό", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται η τελική φάση του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Το Iowa State κέρδισε στον τελικό της Big-12 το Kansas με 70-66, κάνοντας την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γιώργος Τσαλμπούρης δεν χρησιμοποιήθηκε μεν από τον Fred Hoiberg, αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο την επιτυχία του, στην πρώτη του παρουσία στο NCAA.

Από την άλλη, το UC Irvine έκανε την έκπληξη απέναντι στο Hawaii (67-58) στη Big West, με τον Γιάννη Δημακόπουλο να αγωνίζεται για 17 λεπτά και να έχει 7 πόντους (με 2/5 δίποντα και 1/1 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 λάθη και 2 τάπες. Έτσι, οι "Eaters" θα αγωνιστούν στη March Madness για πρώτη φορά στην ιστορία τους, με τον δευτεροετή σέντερ να "γράφει ιστορία" ως μέλος της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του κολεγίου.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ