NCAA

Ο πολυπράγμων κ. Izzo

Ο πολυπράγμων κ. Izzo

Ο Tom Izzo συνέχισε την παράδοση των... εντυπωσιακών εμφανίσεων στην ετήσια Midnight Madness, αφού αποφάσισε να ντυθεί τραγουδιστής των KISS. Δείτε την προϊστορία του προπονητή των "Spartans" του Michigan State. (pics)

Το μεγαλύτερο γεγονός στο NCAA δεν είναι άλλο από τη March Madness. Την τελική φάση του κολεγιακού πρωταθλήματος, όπου συμμετέχουν οι 64 -θεωρητικά- κορυφαίες ομάδες της Αμερικής. Το δεύτερο μεγαλύτερο είναι η Midnight Madness. Μία παράδοση που ξεκίνησε το 1971, μετά από την απόφαση του Lefty Drisell να τρέξουν οι παίκτες του στο Maryland έναν αγώνα δρόμου, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα -ώστε να μην τεθεί θέμα ποινής από το NCAA.

Στο πέρασμα των χρόνων, η Midnight Madness άλλαξε σημαντικά μορφή. Για την ακρίβεια έγινε ένα πραγματικό σόου (στις ΗΠΑ αρέσκονται σε τέτοια) με σκοπό την παρουσίαση της ομάδας στους φιλάθλους - μαθητές του εκάστοτε κολεγίου. Κάτι που βοήθησε τόσο εμπορικά (μεγάλωσαν τα brands των κολεγίων) όσο και οικονομικά αφού με αυτόν τον τρόπο γινόταν πιο έντονο το δέσιμο παικτών - φιλάθλων.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή (τέλη Οκτώβρη), οι ομάδες σε ολόκληρο το NCAA φροντίζουν να συνεχίσουν την παράδοση. Δε νοείται άλλωστε, να μην οργανώσει τη δική της Midnight Madness κάποιο κολέγιο.

Υπάρχει όμως μία περίπτωση που... ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, διαφέρει από τις υπόλοιπες. Αυτή του Michigan State, με τον Tom Izzo να διεκδικεί τον τίτλο του πιο ευφάνταστου προπονητή σε Midnight Madness. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις μεταμφιέσεις του.

Φέτος αποφάσισε να ντυθεί ως μέλος των KISS, ενός εκ των κορυφαίων συγκροτημάτων στην ιστορία της ροκ. Αυτή όμως δεν ήταν η κορυφαία μεταμφίεσή του. Ή, καλύτερα, δεν είναι η μόνη ξεχωριστή. Δείτε το αφιέρωμα του Sport24.gr στις μεταμφιέσεις του πολυνίκη προπονητή του Michigan State και δείτε για τι πράγμα μιλάμε...

Ο πολυπράγμων κ. Izzo

1999: Ο Tom Izzo πήρε τη... μηχανή του και βγήκε στο παρκέ

Ο πολυπράγμων κ. Izzo

2003: Μετατράπηκε σε Ινδιάνο, μπαίνοντας στο γήπεδο μαζί με το... άλογό του

Ο πολυπράγμων κ. Izzo

2005: Ντύθηκε στρατιώτης των ΗΠΑ

Ο πολυπράγμων κ. Izzo

2007: Δύο χρόνια αργότερα είπε να μετατραπεί σε... Σπαρτιάτη, για να τιμήσει το κολέγιό του

Ο πολυπράγμων κ. Izzo

2008: Τώρα ήταν η ώρα να θυμηθεί το Woodstock

Ο πολυπράγμων κ. Izzo

2009: Είπε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη Formula 1

Ο πολυπράγμων κ. Izzo

2010: Βαρέθηκε τα επίγεια επαγγέλματα και στράφηκε στο διάστημα

Ο πολυπράγμων κ. Izzo

2011: Του άρεσαν οι αιθέρες και το γύρισε στα F16

Ο πολυπράγμων κ. Izzo

2012: Ήρθε η ώρα των σούπερ ηρώων, με τον Ironman να έχει την τιμητική του

Ο πολυπράγμων κ. Izzo

2013: Πέρσι είπε να δοκιμάσει κάτι πιο... ζογκλερικό

Πηγή φωτογραφιών: SI.com

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ