NCAA

Kentucky - Wisconsin ο πρώτος ημιτελικός

Kentucky - Wisconsin ο πρώτος ημιτελικός

Το Kentucky και το Wisconsin είναι οι δύο πρώτες ομάδες που πήραν το εισιτήριο για το Final Four της Indianapolis. Σήμερα (29/3) διεξάγονται τα άλλα δύο παιχνίδια της Elite Eight.

Το αήττητο σερί του Kentucky λίγο έλειψε να ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου (27/3), αφού το Notre Dame αποδείχθηκε "σκληρό καρύδι". Εν τούτοις όμως, η ομάδα του John Calipari επικράτησε με 68-66, χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Andrew Harrson, με 6'' να μένουν για το φινάλε της αναμέτρησης.

Οι "Fighting Irish" έμοιαζαν ικανοί για την έκπληξη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έκλεισαν το παιχνίδι οι "Wildcats", "σκότωσε" τις ελπίδες τους για πρόκριση στο Final Four. Κι αυτό γιατί ευστόχησαν στα εννέα τελευταία σουτ που επιχείρησαν, την ώρα που ο Andrew Harrison ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, έχοντας 2/2, 6'' πριν το τέλος.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Jerian Grant πήρε τη μπάλα, διέσχισε το γήπεδο, αλλά το τρίποντο που επιχείρησε -από τη γωνία- δεν βρήκε τον στόχο, με αποτέλεσμα η νίκη να καταλήξει στην πλευρά του Kentucky.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Karl Anthony Towns (25 πόντοι με 10/13 δίποντα), με τον Devin Booker (1ο πόντοι με 2 τρίποντα) να είναι ο έτερος "Wildcat" που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων. Όσον αφορά το Notre Dame, ο "δικός μας" Zach Auguste έφτασε κοντά στο νταμπλ νταμπλ (20 πόντοι με 10/13 σουτ και 9 ριμπάουντ), αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στο Fina Four της Indianapolis.

Υπόθεση των ψηλών

Ο έτερος προημιτελικός της χθεσινής βραδιάς ήταν υπόθεση των δύο ψηλών του Wisconsin. Οι Frank Kaminsky (29 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Sam Dekker (27 πόντοι με 5/6 τρίποντα) ήταν πολύ καλοί για να τους σταματήσει η άμυνα του Arizona, με αποτέλεσμα η νίκη να καταλήξει στην πλευρά των "Badgers". Από την άλλη, οι Brandon Ashley (17 πόντοι) και Rondae Hollis Jefferson (17 πόντοι) προσπάθησαν για λογαριασμό της ομάδας του Sean Miller, αλλά ήταν αδύνατο να αλλάξουν τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Έτσι, η ομάδα του Bo Ryan προκρίθηκε για δεύτερη σερί χρονιά στο Final Four, όπου θα αντιμετωπίσει -όπως και πέρσι- το Kentucky. Πέρσι, ο Aaron Harrison έκρινε τον ημιτελικό με το τρίποντο που πέτυχε λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Φέτος, το Wisconsin θέλει να γράψει διαφορετικά την ιστορία...

Συμπληρώνεται το καρέ

Σήμερα (29/3) το βράδυ διεξάγονται οι άλλες δύο αναμετρήσεις της Elite Eight, με φόντο την πρόκριση στο Final Four της Indianapolis. Το Duke κοντράρεται με το Gonzaga, ενώ το Louisville θα αντιμετωπίσει το Michigan State. Οι νικητές των αναμετρήσεων θα αποτελέσουν το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών της March Madness.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ