ΤΟΥΡΚΙΑ

Θέλει Μπαρτζώκα η Αναντολού Εφές

Θέλει Μπαρτζώκα η Αναντολού Εφές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκρισή της στο Final Four ενώ η Αναντολού Εφές εξετάζει την περίπτωση του Έλληνα κόουτς ως αντικαταστάτη του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στους πάγκους μετά την απομάκρυνσή του από τον Ολυμπιακό για λογαριασμό της Λοκομοτίβ Κουμπάν, υπογράφοντας συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τους Ρώσους. Αλλά πλέον βρίσκεται ψηλά στη λίστα της Αναντολού Εφές.

Ο 50χρονος κόουτς επέστρεψε στην Euroleague αναλαμβάνοντας τη ρωσική ομάδα, καθώς η "Λόκο" είχε εξασφαλίσει wild card για να συμμετάσχει στην κορυφαία διοργάνωση, την οποία ο ίδιος είχε κατακτήσει το 2013 με τον Ολυμπιακό. Έπειτα από μερικούς μήνες, ο Μπαρτζώκας χαίρει της καθολικής αναγνώρισης των φίλων της Λοκομοτίβ Κουμπάν και οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα στο Final Four για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι Ρώσοι υποδέχονται αύριο Τρίτη (26/4) στο Κράσνονταρ την Μπαρτσελόνα στο Game 5 της σειράς μετά την ισοφάριση στη Βαρκελώνη σε 2-2 ενώ ο νικητής του ζευγαριού θα ακολουθήσει τις Λαμποράλ Κούτσα, Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην τελική φάση της διοργάνωσης. Αυτή που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο 13 με 15 Μαϊου.

Στο μεταξύ, η ιστοσελίδα eurobasket.com αναφέρει ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι το πρώτο φαβορί για τον πάγκο της Αναντολού Εφές μετά την απομάκρυνση του Ντούσαν Ίβκοβιτς ! Ο 72χρονος Σέρβος κόουτς αποχώρησε μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε κι ενώ προηγουμένως απέτυχε να οδηγήσει την Εφές στα προημιτελικά της Euroleague παρά τις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι.

Φυσικά τη δεδομένη χρονική στιγμή, προτεραιότητα για τον Έλληνα προπονητή αποτελεί ο "τελικός" με την Μπαρτσελόνα, η "μάχη" για την πρόκριση στο Final Four της Euroleague, η κατάκτηση του ρωσικού πρωταθλήματος και τα playoffs της VTB United League. Εκεί όπου η "Λόκο" φιγουράρει στην τρίτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 22-7.

Παρεμπιπτόντως, η περίπτωσή του ήλθε στο προσκήνιο το προηγούμενο διάστημα εκτός από την Αναντόλου Εφές για μία ακόμη ρωσική ομάδα την Νταρουσάφακα αλλά και τη ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ. Την "ομάδα του λαού" που φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της αποκλείστηκε στο ΤΟΡ 16 της Euroleague ενώ δεν μπόρεσε να προχωρήσει στη συνέχεια με αξιώσεις και στο Eurocup εκεί όπου αποκλείστηκε στον όμιλο του Last 32.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ