ΤΟΥΡΚΙΑ

Τέλος ο Μαχμούτι από τη Γαλατάσαραϊ

Τέλος ο Μαχμούτι από τη Γαλατάσαραϊ

Παρελθόν από τον πάγκο της Γαλατάσαραϊ αποτελεί ο Οκτάι Μαχμουτί, κάτι που βάζει ξανά την τουρκική ομάδα στη λίστα με τους υποψήφιους... πάγκους για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πρώτος υποψήφιος πάντως θεωρείται ο Ερμάν Κουντέρ της Σολέ.

Ο Οκτάι Μαχμουτί πήρε "διαζύγιο" με τη Γαλατάσαραϊ μετά από δύο χρόνια συνεργασίας και μια πολύ καλή σεζόν στην Ευρωλίγκα. Η Τουρκική ομάδα αποκλείστηκε στο Top-16 έχοντας υποχρεώσει την τότε αήττητη ΤΣΣΚΑ στο πρώτο της κίτρινο φύλλο αγώνα, ενώ παράλληλα έφτασε ως τα ημιτελικά του πρωταθλήματος πριν την "πετάξει έξω" η μετέπειτα πρωταθλήτρια Μπεσίκτας.

Κι όλα αυτά ενώ είχε δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο και μάλιστα με πολύ καλές απολαβές. Παρότι ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό της "Γαλατά" (που θεωρείται και το πιο... φανατικό στην Τουρκία), το γυαλί μεταξύ του ίδιου και της διοίκησης είχε σπάσει μετά από ένα παιχνίδι πλέι-οφ με τη Μπεσίκτας όταν αντάλλαξε βαριές κουβέντες με άνθρωπο του συλλόγου. Συγκεκριμένα είχε εκφράσει έντονα παράπονα για τη διαιτησία, κατηγορώντας τη διοίκηση της δική του ομάδας. Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και τα λεγόμενα του δεν άργησαν να φτάσουν στα αυτιά του προέδρου Ουνάλ Αγισάλ, που δυσαρεστήθηκε και άλλαξε γνώμη για το θέμα της συνεργασίας τους.

Το αποτέλεσμα ήταν οι πλευρές να τα "σπάσουν" και να έρθει το διαζύγιο. Όπως είχε γίνει γνωστό μέσω δημοσιευμάτων η Γαλατάσαραϊ, η νέα ανερχόμενη δύναμη στο τούρκικο μπάσκετ, ενδιαφερόταν για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, οπότε δεν αποκλείεται η τελευταία εξέλιξη να τη φέρει ξανά στη λίστα με τις ομάδες που θα κυνηγήσουν τον πρώην -πλεόν- προπονητή του Παναθηναϊκού.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι βασικός υποψήφιος για τη θέση του Μαχμουτί είναι ο Ερμάν Κουντέρ που δούλευε τα τελευταία χρόνια στη γαλλική Σολέ. Άλλωστε τα οικονομικά δεδομένα της Γαλατά δεν είναι τόσο εντυπωσιακά για να προσελκύσουν τον Ομπράντοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο συλλόγων με μεγαλύτερη επιφάνεια όπως η Εφές, η Φενέρμπαχτσε κι η ΤΣΣΚΑ.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ