ΤΟΥΡΚΙΑ

Οι 12/16 ομάδες της Α1 Τουρκίας θα παίξουν Ευρώπη την σεζόν 2018/19!

ΡΕΑΛ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΡΕΑΛ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η τουρκική μπασκετική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την σεζόν 2018/19, οι οποίες θα είναι συνολικά 12!

Το τουρκικό πρωτάθλημα θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά στην Ευρώπη και παράλληλα το πλέον ισχυρο οικονομικά στην Ευρώπη. Μεγαλύτερη επιβεβαίωση για αυτό είναι η ανακοίνωση της τουρκικής μπασκετικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία οι 12 από τις 16 ομάδες που θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν στην Α1 Τουρκίας θα έχουν παράλληλα και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις!

Συγκεκριμένα, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν ανά διοργάνωση είναι οι εξής:

EuroLeague: Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές, Νταρουσάφακα

Basketball Champions League: Μπεσίκτας, Μπάνβιτ, Εσκισεχίρ, Σακάρια

EuroCup: Τόφας, Γαλατάσαραϊ, Τουρκ Τέλεκομ

FIBA Europe Cup: Καρσίγιακα, Μπουγιουκσεχίρ

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε η Τουρκία είδε την Φενέρμπαχτσε να φτάνει μέχρι τον τελικό της EuroLeague και την Νταρουσάφακα να κατακτά το EuroCup, ενώ οι ομάδες που συμμετείχαν στο Basketball Champions League απέτυχαν να προκριθούν στο Final Four της διοργάνωσης και αυτές που την εκπροσώπησαν στο FIBA Europe Cup αποκλείστηκαν στην δεύτερη φάση των Ομίλων.

Για την ιστορία οι 4 ομάδες της Α1 Τουρκίας που δεν θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι η Ντεμίρ, η Τραμπζονσπόρ, η Γκαζιαντέπ και η νεοφώτιστη Μπουζασπόρ.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ