ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Αταμάν εξήγησε τα λάθη της Γαλατασαράι

Ο Αταμάν εξήγησε τα λάθη της Γαλατασαράι

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για το "τίποτα" που πρόσφερε ο Μάριτς, τον Μενσά Μπονσού, τον Σχορτσιανίτη, τον Σπανούλη και τον Περπέρογλου, αλλά και τα SMS που έστειλε στον Αρόγιο.

Πριν τρεις ημέρες, η Γαλατασαράι έκανε την (σούπερ) έκπληξη και επικράτησε της Φενέρμπαχτσε (92-88), στο ματς που ολοκλήρωσε την 21η αγωνιστική, στην τουρκική λίγκα . Σε αυτό το ματς, ο Εργκίν Αταμάν είχε μόλις έξι παίκτες στη διάθεση του. Σήμερα (12/3) εναντίον του Ερυθρού Αστέρα θα έχει έναν παραπάνω: τον Μαρτίνας Πότσιους, ο οποίος "τιτίβισε" πως παίζει.

Ο Αταμάν είπε να κάνει δηλώσεις και σήμερα, για να εξηγήσει πως όταν είπε ότι η πόρτα είναι ανοιχτή για τον Αρόγιο , ο οποίος εγκατέλειψε τη Γαλατά πριν μια δέκα ημέρες , για να κατηγορηθεί από τη διοίκηση ότι "αθέτησε τη συμφωνία μας ", με τον Πορτορικανό να απαντά πως "η Γαλατασαράι λέει ψέματα" , το έκανε " γιατί φαντάστηκα πως είναι μια προοπτική που τον ενδιαφέρει, εφόσον είδε αυτήν την εκπληκτική εμφάνιση από μόλις 6 παίκτες. Του έστειλα ένα SMS, στο οποίο έγραψα "νικήσαμε τη Φενέρμπαχτσε, παρά τα προβλήματα. Οι πιθανότητες να πάρουμε το πρωτάθλημα, είναι ακόμα "ζωντανές". Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για εσένα. Δεν νιώθω απογοητευμένος από τη συμπεριφορά σου". Εκείνος δεν απάντησε. Αλλά δεν περίμενα και ότι θα απαντήσει. Του έγραψα για να μοιραστώ μαζί του τη χαρά μου".

Διευκρίνισε ότι " η Euroleague δεν είναι πια σημαντική για εμάς. Ακόμα και αν "πάρουμε" όλα τα παιχνίδια, δεν θα καταφέρουμε να προκριθούμε. Για αυτό θα χρησιμοποιήσουμε νέους παίκτες. Η τουρκική λίγκα πάλι, είναι πολύ σημαντική. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να περιμένεις από έξι παίκτες να παίζουν στο πικ τους, σε κάθε αγώνα".

Αποκάλυψε πως " το καλοκαίρι ήμασταν πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος απέρριψε την πρόταση μας, λόγω του οικονομικού. Χάσαμε χορηγία 5.5 εκάτ. δολ. Ήταν η περίοδος που δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τον Μαρκοϊσβίλι, για τους ίδιους λόγους, οπότε πήραμε τους Μότσιους και Μίτσοφ.

Επειδή ο Τζαγουάι δεν έβρισκε ρυθμό, πήραμε τον Βουγιούκα για 400.000 δολ., ο οποίος ήταν χειρότερος από τον Τζαγουάι και αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος μας. Ο Νόλαν Σμιθ δεν ήθελε να είναι ο τρίτος γκαρντ, πίσω από τους Αρόγιο και Εντέρ και μας άφησε. Πριν πάρουμε τον Μάριτς, μιλήσαμε με τον Γιαβτόκας και τον Μενσά Μπονσού. Ο Γιαβτόκας ήθελε πάρα πολλά λεφτά και ο Pops δεν ήθελε να επιστρέψει, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Οπότε, δεν είχαμε άλλη λύση από το να πάρουμε τον Μάριτς. Θέλαμε τον Χασάν Ουάιτσαϊντ, αλλά "έκλεισε" στην Κίνα. Η πραγματικότητα θέλει την αποχώρηση των Αλντεμίρ και Αρόγιο να έχει καταστρέψει τα πλάνα μας. Θα ήθελα να τους είχαμε σταματήσει".

Ακολούθησαν άλλου τύπου ερωτήσεις, με πρώτη το ποια είναι η καλύτερη πεντάδα της Euroleague, κατά τον ίδιο. Επέλεξε τους Σπανούλη, Φερνάντεθ, Περπέρογλου, Νεμάνια Μπιέλιτσα και Τόμιτς. Ως προς το ποιος είναι ο κόουτς που θέλει να νικήσει, είπε τον Έτορε Μεσίνα.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ