ΤΟΥΡΚΙΑ

Νίκη με ανατροπή για Φενέρμπαχτσε

Νίκη με ανατροπή για Φενέρμπαχτσε

Η Κόνιασπορ έδειχνε ικανή να βάλει τέλος στο αήττητο σερί της Φενέρμπαχτσε, αλλά ο Έκπε Ούντο (8π., 12ριμπ.) με τον Λουίτζι Ντατόμε (15π.) κράτησαν "όρθια" την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα τελευταία λεπτά (νίκη με 72-68). Πρώτος σκόρερ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (20π.).

Ποιος να το περίμενε πως η Κόνιασπορ θα αποδεικνυόταν ο πιο δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος για τη Φενέρμπαχτσε. Κι όμως, η ομάδα από το Ικόνιο λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία βρέθηκε στο -5 (67-62) με 3'42'' να μένουν για το τέλος. Κάπου εκεί όμως, ξεκίνησε η αντεπίθεση διαρκείας των φιλοξενούμενων, για να ολοκληρωθεί με 2/2 βολές του Λουίτζι Ντατόμε στα 18''.

Ο Ιταλός φόργουορντ ήταν αυτός που "έγραψε" το τελικό σκορ (72-68) από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας", με τον Κλέι Τάκερ να χάνει την τελευταία ευκαιρία της Κόνιασπορ να μειώσει και να διεκδικήσει τη νίκη (σ.σ.: αστόχησε σε τρίποντο στα 6'').

Παρά το καλό της ξεκίνημα (17-27 στο 13'), η Φενέρμπαχτσε δεν άργησε να χάσει τον έλεγχο. Σε αυτό βέβαια μείζονα ρόλο έπαιξε ο Τζέι Αρ Μπρέμερ (24π., 10ριμπ.), ο οποίος απέδειξε πως... το έχει ακόμη. Από την άλλη βέβαια υπήρχε πλειάδα ηγετών, με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να κάνει την αρχή και τον Έκπε Ούντο να ξεχωρίζει κοντά στο καλάθι . Εξ ου κι η ανατροπή του σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να βρίσκεται ακόμη και στο -9 (64-55) με 7'10'' να μένουν στο παιχνίδι.

Εκ των πραγμάτων όμως, αποδείχθηκε πως οι γηπεδούχοι δεν είχαν το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν για να κάνουν την έκπληξη, με αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να πάρει τη νίκη και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Καρσίγιακα - Ίστανμπουλ 90-81

Γκαζιάντεπ - Γαλατάσαραϊ 67-70

Μπουγιουκτσεμετσέ - Τράμπζονσπορ 75-71

Γεσιλγκιρεσούν - Άνκαρα 90-87

Μπεσίκτας - Τουρκ Τέλεκομ 83-80

Κόνιασπορ - Φενέρμπαχτσε 68-72

- Η 18η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (15/2) με τους αγώνες: Νταρουσάφακα - Ουσάκ Σπορτίφ (18:00) και Μπάνβιτ - Αναντολού Εφές (20:00).

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ