ΤΟΥΡΚΙΑ

Νίκησαν οι κουμπάροι, σε κρίση η Καρσίγιακα

Νίκησαν οι κουμπάροι, σε κρίση η Καρσίγιακα

Η Αναντολού Εφές και η Φενέρμπαχτσε τα... χρειάστηκαν, αλλά πήραν τη νίκη, την ώρα που η Καρσίγιακα γνώριζε νέα ήττα -αυτή τη φορά από την Άνκαρα (65-62). Επιβλητική η Μπάνβιτ στο παιχνίδι με την Κόνιασπορ.

Τις τρεις σερί νίκες στην TBL έφτασε την Κυριακή (6/12) η Αναντολού Εφές, η οποία επικράτησε εντός έδρας της Τράμπζονσπορ με 81-73. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δυσκολεύτηκε αρκετά βέβαια μέχρι να κάμψει την αντίσταση αυτής του Νέναντ Μάρκοβιτς, πλην όμως είχε το... κάτι παραπάνω για να πάρει τη νίκη. Ή, αν προτιμάτε, είχε τον Ντέρικ Μπράουν.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ σημείωσε 17 πόντους (με 8/11 δίποντα) και μάζεψε 6 ριμπάουντ σε 24'59'' αποτελώντας το "Α" και το "Ω" της ομάδας του στην επίθεση, με τον Τομά Ερτέλ (14π., 8ασ.) να είναι αυτός που ευθύνεται για τα περισσότερα καλάθια που πέτυχε. Στην αντίπερα όχθη, οι 21π. του Ντάριους Τζόνσον Όντομ δεν ήταν αρκετοί για τους φιλοξενούμενους, αφού το 38% που είχαν στα τρίποντα δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στο "Αμπντί Ιπεκτσί".

Εν αντιθέσει με την Αναντολού Εφές, οι πρωταθλητές τα "βρήκαν σκούρα" απέναντι στην Άνκαρα. Οι "πρασινοκόκκινοι" δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη και να διατηρηθούν στην πρώτη δυάδα του βαθμολογικού πίνακα, κυρίως ελέω της παρουσίας των Βίκτορ Σανικίτζε (22π.) και Κέιλιν Λούκας (14π.). Η απουσία ενός ακόμη περιφερειακού παίκτη φαίνεται να "πληγώνει" την Καρσίγιακα σε αυτό το σημείο της σεζόν, αφού η αποχώρηση του Τζο Ράγκλαντ δημιούργησε πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Κορυφαίος για τους ηττημένους, που έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια της Euroleague, ήταν ο Κένι Γκάμπριελ 9π., 17ριμπ.) που έχασε για λίγο το νταμπλ νταμπλ, με τον Χουάν Παλάσιος (15π., 7ρι9μπ.) να αποτελεί την κορυφαία επιθετική επιλογή για την Καρσίγιακα.

Την ίδια ώρα, η Μπάνβιτ πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Κόνιασπορ (92-74), έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Αντριέν Μοερμάν (22π., 11ριμπ.).

Όλοι τους και μόνος του!

Ο ΤζεϊΚόβαν Μπράουν (πρώην του ΚΑΟΔ) βάλθηκε να "σκοτώσει" μόνος του τη Φενέρμπαχτσε, στην αναμέτρηση της τουρκικής ομάδας με την Τουρκ Τέλεκομ. Ο πρώην παίκτης του ΚΑΟΔ σημείωσε 38π. (με 9/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 15/15 βολές), αλλά δεν ήταν αρκετός προκειμένου να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε εν τέλει με 96-93, έχοντας ως αντίβαρο τον επιθετικό πλουραλισμό αφού έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έχοντας 16 πόντους με 2/4 τρίποντα και 10/12 βολές σε 17'07'' συμμετοχής, με τον Λουίτζι Ντατόμε (15π.) και Πέρο Άντιτς (15π.) να ακολουθούν.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ