ΜΠΑΣΚΕΤ

Βασιλειάδης: "Φαβορί η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ Μαδρίτης"

Βασιλειάδης: "Φαβορί η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ Μαδρίτης"

Στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103.3 φιλοξενήθηκε ο Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος μίλησε για την Ουνικάχα Μάλαγα, το Copa Del Rey, τον ΠΑΟΚ αλλά και τον... Ολυμπιακό.

Στην εκπομπή "Κοίτα το 24άρι" και τους Στέφανο Τριαντάφυλλο - Γιάννη Σταυρουλάκη μίλησε ο Κώστας Βασιλειάδης. Ο γκαρντ της Ουνικάχα Μάλαγα φιλοξενήθηκε στον αέρα του Sport24 Radio 103.3 και αναφέρθηκε στο Copa Del Rey, που διεξάγεται στις Κανάριες Νήσους. Παράλληλα, μίλησε για τους Ανδαλουσιανούς, που διεκδικούν το Κύπελλο του Βασιλιά, αλλά και τη Liga Endesa, ενώ έχρισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Euroleague.

Τέλος, μίλησε για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, χρίζοντας ως φαβορί τον Παναθηναϊκό, ενώ τόνισε πως στο παιχνίδι που ακολουθεί (την ερχόμενη εβδομάδα) κόντρα στον Ολυμπιακό, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν το πάνω χέρι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πως βλέπει το Copa Del Rey: " Όπως θα ξέρετε, εδώ είναι μια γιορτή. Παίζουν οκτώ ομάδες, οι οπαδοί τους έρχονται όλοι μαζί στο γήπεδο. Έγιναν πολύ καλά παιχνίδια στα προημιτελικά. Μέχρι τώρα γίνονται πολύ ωραία παιχνίδια και από σήμερα (21/2) πιστεύω πως θα γίνουν ακόμα ωραιότερα ματς".

Για τον ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα: " Πρόκειται για πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουν γυρίσει ο Ναβάρο με τον Όλεσον με αποτέλεσμα να είναι πλήρης η Μπαρτσελόνα. Αμυντικά θα πρέπει να πιέσουμε και να μην αφήσουμε τα ελεύθερα σουτ, να παίξουμε καλή άμυνα στο "ζωγραφιστό", απέναντι στον Τόμιτς και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ".

Για την κατάσταση της Ουνικάχα Μάλαγα: " Το καλό είναι ότι δεν έχουμε τραυματισμούς. Τον τελευταίο μήνα προπονηθήκαμε χωρίς προβλήματα. Εστιάσαμε στο Κύπελλο για να εμφανίσουμε κάποια καινούργια πράγματα από τα ημιτελικά και έπειτα. Όταν παίζουμε καλά και τρέχουμε στον αιφνιδιασμό, κερδίζουμε τον κάθε αντίπαλο. Το κάναμε εντός έδρας με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ στη Βαρκελώνη χάσαμε με σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Από εκεί και πέρα, αν τα καταφέρουμε κόντρα στη Μπαρτσελόνα, μετά μάλλον θα βρούμε μπροστά μας τη Ρεάλ Μαδρίτης".

Για το αν η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το φαβορί σε Liga Endesa και Euroleague: " Στην Ευρωλίγκα το φαβορί είναι η ΤΣΣΚΑ. Στο πρωτάθλημα θα έλεγα πως ναι. Έχει γεμάτη ομάδα, με πολύ ταλέντο. Τα τελευταία χρόνια έχουν φάει πολλές "σφαλιάρες" και ξέρουν τι έφταιξε για να το αλλάξουν. Όλοι την βλέπουν σαν φαβορί".

Για την τέταρτη παρουσία του σε Copa Del Rey: " Η ατμόσφαιρα είναι ίδια. Μιλάμε για μια γιορτή. Είναι εμπειρία όλο αυτό. Με βοηθάει η εμπειρία των τριών προηγούμενων παρουσιών μου στο Copa Del Rey".

Για το τι έχει αλλάξει από την πρώτη του παρουσία στην Ουνικάχα Μάλαγα: " Δεν άλλαξαν πολλά, εκτός των παικτών. Υπάρχει η ίδια φιλοσοφία και η ίδια δείψα για διακρίσεις. Μετά το 2008 η ομάδα δεν έχει κάνει κάτι μεγάλο. Από πέρσι θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Να παίξουμε σε έναν τελικό και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα τρόπαιο. Νομίζω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και πρέπει απλά να δείξουμε τον καλό μας εαυτό".

Για τη διαφορά εικόνας της Ουνικάχα Μάλαγα σε Ισπανία και Ευρώπη: " Έχουμε δύο διαφορετικά πρόσωπα σε Euroleague και Liga Endesa. Μπορεί να μας δυσκολεύει η διαφορά επιπέδου ή ότι οι ομάδες παίζουν πιο σκληρά. Πλέον όμως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε τα περισσότερα για να έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε στα πλέι οφ της Euroleague".

Για τη σύγκριση της Ελλάδας με την Ισπανία: "Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Στην Ελλάδα έχουμε έναν τελικό δύο ομάδων με πολλή αστυνομία. Στην Ισπανία η αστυνομία απλά υπάρχει. Είναι μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα".

Για τον ΠΑΟΚ και τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος: " Ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο. Εμπειρία, παίκτες μεγάλης αξίας. Τον ΠΑΟΚ θα τον βοηθήσει το γεγονός ότι θα παίξει σε γεμάτο γήπεδο. Δεν έχει να χάσει κάτι ο ΠΑΟΚ από όλο αυτό".

Για το ματς με τον Ολυμπιακό, για την 8η αγωνιστική της Euroleague: " Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο. Είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Κέρδισε την ΤΣΣΚΑ, κέρδισε τη Νίζνι. Είναι σίγουρα καλύτερη ομάδα από εμάς. Απλά, όπως είπα και πριν, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, πέραν του να παλέψουμε και να δούμε τι μπορούμε να παρουμε. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό, από τη Δευτέρα. Θα δούμε τι θα γίνει...".

Για το αν θα βάλει στοίχημα με τον Μπουρούση, σε περίπτωση που ο τελικός είναι Ρεάλ Μαδρίτης - Ουνικάχα Μάλαγα: " Θα μιλήσω μετά τον ημιτελικό μαζί του, αλλά σίγουρα κάτι θα γίνει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ