ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρέμει για την οικογένειά του ο Ράις!

Τρέμει για την οικογένειά του ο Ράις!

Οι συνεχόμενες δολοφονίες έγχρωμων πολιτών από την Αστυνομία (δίχως ιδιαίτερη αφορμή σε πολλές περιπτώσεις) στις ΗΠΑ έχουν τρομάξει τον Ταϊρίς Ράις, ο οποίος ανησυχεί για την οικογένειά του που βρίσκεται εκεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ δεν είναι οικονομικό ή το συνταξιοδοτικό, αλλά το... φυλετικό! Οι πολλές (και σε κάποιες περιπτώσεις αναίτιες) δολοφονίες έγχρωμων πολιτών από την Αστυνομία έχει δημιουργήσει έντονο αναβρασμό σε όλη την αμερικανική κοινωνία, με τις οδομαχίες και τα επεισόδια στους δρόμους να αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο.

Όπως είναι λογικό, όλο αυτό έχει επηρεάσει άμεσα τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην Ευρώπη, οι οποίοι βλέπουν τη χώρα τους σε βαθιά κοινωνική κρίση, την ώρα που τα αγαπημένα τους πρόσωπα βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Γι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το πρόσφατο tweet του Ταϊρίς Ράις, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό πως " οι αστυνομικοί το έκαναν πάλι. Μπορεί να φέρω την οικογένειά μου στην Ευρώπη και να μην γυρίσω πίσω. Είναι τρομακτικά εκεί έξω. Τα παιδάκια μου δεν το χρειάζονται αυτό".

Ο πλεϊμέικερ της Μπαρτσελόνα ζει μόνος του στην Ισπανία, αφού η γυναίκα και τα δύο του παιδιά βρίσκονται στις ΗΠΑ. Πριν αναχωρήσει μάλιστα για τη Βαρκελώνη, προκειμένου να ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας του, είχε εξηγήσει -πάλι στο Twitter- πως " το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς είναι να αποχωρίζομαι τα παιδιά μου".

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως ό,τι γίνεται στις ΗΠΑ επηρεάζει άμεσα και σημαντικά τους παίκτες που "βγάζουν το ψωμί τους" στην Ευρώπη, με πολλούς εξ αυτών να σκέφτονται τη λήψη δραστικών μέτρων. Ενδεχομένως ο Ταϊρίς Ράις να γίνει ο πρώτος που θα "διατάξει" την οικογένειά του να μετακομίσει μόνιμα στη "γηραιά ήπειρο" με σκοπό να είναι ασφαλής. Ίσως πάλι να τον προλάβουν άλλοι. Όπως και να έχει, κανείς δεν μένει αμέτοχος σε όσα βλέπει να γίνονται στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ