ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρεάλ Μαδρίτης... δαγκωτό!

Ρεάλ Μαδρίτης... δαγκωτό!

Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα; Ρέγιες ή Ναβάρο; Μπουρούσης ή Παπανικολάου; Διλήμματα τέλος! Οκτώ Ισπανοί δημοσιογράφοι ψηφίζουν στο μίνι-γκάλοπ του Sport24.gr και βγάζουν ''κυβέρνηση''.

Το αποψινό Clásico στο Palacio de Deportes της Μάλαγα καθηλώνει τους απανταχού φίλους του μπάσκετ και το Sport24.gr απεύθυνε δύο απλές ερωτήσεις σε οκτώ Ισπανούς δημοσιογράφους που βρίσκονται αυτές τις μέρες μαζί μας στα δημοσιογραφικά του Martin Carpena. Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα; Και γιατί;

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο κέρδισε κατά κράτος τις προτιμήσεις των Ισπανών συναδέλφων με έξι ψήφους, ενώ η Μπαρτσελόνα και το…50-50 πήραν από μια ψήφο. Δείτε αναλυτικά τους λόγους που οι Ίβηρες βλέπουν Ρεάλ στον αποψινό τελικό του Copa del Rey!

Enrique Miranda (Diario Sur): Ρεάλ

'' Πιστεύω ότι θα κερδίσει η Ρεάλ. Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη ενώ ο Σέρχιο Ροντριγκεθ ξέρει να κοντρολάρει καλύτερα από τον καθένα τον ρυθμό του παιχνιδιού. Είναι σίγουρο, πάντως, ότι η Μπαρτσελόνα θα παλέψει. Έπαιξε καλά στον ημιτελικό κόντρα στη Βαλένθια. Επιπλέον είχε πιο δύσκολο έργο στα ημιτελικά σε σχέση με τη Ρεάλ, που ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Σαραγόσα''.

José Miguel Aguilar (Diario Sur): Ρεάλ

'' Θα γίνει ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις! Είναι το πιο σπουδαίο παιχνίδι του Copa del Rey, αυτό που περιμένουν όλοι οι φίλαθλοι. Πρόκειται για τις δυο καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Πιστεύω ότι θα κερδίσει η Ρεάλ αφού διαθέτει καλύτερο ρόστερ από την Μπαρτσελόνα και παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά όπως ο Σέρχιο, ο Μίροτιτς και ο Γιούλ''.

Juan Calderon (Diario Sur): Μπαρτσελόνα

'' Υπό νορμάλ συνθήκες, θα έλεγα Ρεάλ. Η σεζόν είναι σχεδόν τέλεια για τους Μαδριλένους, με μόλις μια ήττα. Επίσης, δείχνουν ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση με βάση όσα είδαμε τις τελευταίες μέρες στο Palacio de Deportes. Από την άλλη πλευρά, η Μπαρτσελόνα δεν έχει την… πέραση της Ρεάλ στα μίντια όμως τον τελευταίο μήνα παίζει καλύτερα. Πιστεύω ότι είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να κερδίσει τη Ρεάλ στην Ισπανία. Περιμένω διαφορετικά παιχνίδια σε σχέση με αυτά που έχουν δώσει οι δυο ομάδες φέτος. Θα έλεγα οι πιθανότητες είναι 55-45 για την Μπάρτσα''.

Emilio Fernández (La Opinión de Málaga): 50-50

'' Ο τελικός του Copa del Rey είναι το παιχνίδι που περιμένει όλος ο κόσμος! Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το μεγάλο φαβορί, είναι πρώτη στην ACB ενώ έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι φέτος. Περιμένω έναν συναρπαστικό τελικό. Για μένα οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. 50-50 και όλα ανοιχτά''.

Rafael Molina Guerra (La Opinión de Málaga): Ρεάλ

'' Νομίζω ότι ο τελικός του Copa del Rey είναι υπόθεση της Ρεάλ. Η ομάδα του κόουτς Λάσο βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει τη Ρεάλ, αυτή είναι η Μπαρτσελόνα. Ο τελικός είναι ανοιχτός και η Μπαρτσελόνα θα έχει τις πιθανότητές της αν βρει ελεύθερα σουτ απέναντι στην εξαιρετική άμυνα της Ρεάλ''.

Jose Manuel Olias (Malaga Hoy): Ρεάλ

'' Αν έπρεπε να διαλέξω τον νικητή, θα έδινα ελαφρύ προβάδισμα στη Ρεάλ. Θα έλεγα, 60-40 για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο αφού διαθέτει πολλούς παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ακόμα και οι παίκτες δεύτερης… ταχύτητας όπως ο Ντάρντεν και ο Σλότερ μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που ξέρει ακριβώς τι θέλει στο γήπεδο. Από την άλλη πλευρά, η Μπαρτσελόνα έχει ταλέντο όμως δεν είναι τόσο δυνατή στο inside game όπως η Ρεάλ''.

David Sardinero (Gigantes del Basket, kiaenzona.com): Ρεάλ

'' H Ρεάλ είναι το φαβορί για τον τίτλο, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει εκδίκηση από την Μπαρτσελόνα αφού πέρσι έχασε στα προημιτελικά του Copa del Rey. Η Μαδρίτη θέλει να επιστρέφει στην κορυφή! Θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει τον τίτλο και πλέον έχει το know-how για να κερδίζει μεγάλα παιχνίδια όπως το σημερινό''.

Julián Felipo (El Mundo Deportivo): Ρεάλ

'' Πιστεύω ότι θα κερδίσει η Ρεάλ. Παίζει καλή άμυνα και είναι πολύ γρήγορη ομάδα''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ