ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Έλληνες του... clasico

Οι Έλληνες του... clasico

Ελέω της μεταγραφής του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στην Μπαρτσελόνα, το Sport24.gr θυμάται Έλληνες παίκτες, οι οποίοι αγωνίστηκαν στους δύο "αιώνιους" της Ισπανίας.

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε σήμερα (16/05) τη μεταγραφή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη για να καλύψει το κενό του Νέιθαν Τζαβάι.

Ο Έλληνας παίκτης πραγματοποίησε φέτος πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, κέντρισε την προσοχή των Καταλανών, οι οποίοι θεώρησαν πώς αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για να αναπληρώσουν τον Τζαβάι.

Το Sport24.gr... ελέω της μεταγραφής του Έλληνα παίκτη στην Μπαρτσελόνα, θυμάται ορισμένες περιπτώσεις Ελλήνων που φόρεσαν τη φανέλα τόσο της Μπαρτσελόνα, όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη παρουσία σε έναν από τους δύο Ισπανούς "αιώνιους". Ο Έλληνας σέντερ αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα από το 1997 μέχρι το 2002, πραγματοποιώντας καλά ματς, κερδίζοντας παράλληλα και την εμπιστοσύνη του κόσμου της ομάδας, πριν αποχωρήσει για το ΝΒΑ και τους Φιλαδέλφεια το καλοκαίρι του 2002.

Οι Καταλανοί, όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς και ο Μιχάλης Κακιούζης φόρεσε τη φανέλα της ομάδας. Η Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2005 τον απέκτησε από την Σιένα. Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του Κακιούζη με τη Μπαρτσελόνα ήταν το τρίτο παιχνίδι στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας το 2006, όταν οδήγησε την ομάδα του στη νίκη κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης με 76-70, σημειώνοντας 19 πόντους και το φάιναλ-φορ της Πράγας.

Συμπαίκτη στην πρώτη του σεζόν στον σύλλογο της Καταλονίας είχε και τον Γιάννη Μπουρούση έστω και για έναν μήνα. Ο Έλληνας σέντερ τον Απρίλιο του 2006 φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα για περίπου ένα μήνα, όπου και αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια με την ομάδα.

Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Οικονόμου είναι ο τέταρτος της παρέας, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο Έλληνας παίκτης έπαιξε για την ομάδα της Καταλονίας τη σεζόν 2001-02.

Στην αντίπερα, όχθη Πελεκάνος, Παπαδόπουλος και Φώτσης είναι τρεις παίκτες που έπαιξαν για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Φώτσης το καλοκαίρι του 2003 ήρθε σε συμφωνία με τη Βασίλισσα. Στη Ρεάλ ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας, καθώς στην παρουσία του εκεί έφτασε με τον σύλλογο μέχρι τον τελικό του Eurocup, ενώ κέρδισε και το πρωτάθλημα του 2005.

Στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα είχε 12,7 πόντους και 14,4 στα πλέι οφ. Τη σεζόν 2004-05 στην Ευρωλίγκα πετύχαινε 7,2 πόντους και 3,5 ριμπάουντ, προτού αποχωρήσει από τη Ρεάλ για τη Ντιναμό Μόσχας. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είναι ο δεύτερος που αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας. Έχοντας κατακτήσει μεταξύ άλλων το 2006 το Eurocup με τη Ντιναμό Μόσχας αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2007-08, όπου και είχε συμπαίκτη τον Μιχάλη Πελεκάνο.

Ο Πελεκάνος κατά την επίσημη παρουσίαση του είχε τονίσει πώς πρόκειται για μία μεγάλη τιμή για τον ίδιο η επιλογή του από τη Ρεάλ: " Είμαι ευτυχισμένος και ευχαριστώ όλους για την υποδοχή στην οικογένεια της Ρεάλ. Υπόσχομαι να κάνω ότι μπορώ για να δικαιώσω τις προσδοκίες και να εκπληρώσω τους στόχους της ομάδας μου. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι εδώ".

Οι τίτλοι των Ελλήνων...

Ευθύμης Ρεντζιάς (Μπαρτσελόνα): 2 πρωταθλήματα (1999, 2002), 1 Κύπελλο (2001).

Μιχάλης Κακιούζης (Μπαρτσελόνα): 1 Κύπελλο (2006-07).

Αντώνης Φώτσης (Ρεάλ Μαδρίτης): 1 πρωτάθλημα (2005).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ