ΜΠΑΣΚΕΤ

Εκτός Euroleague ο Αρτεάγκα

Εκτός Euroleague ο Αρτεάγκα

Ο Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα δεν θα εμφανιστεί ξανά στη Euroleague και υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος για αυτό. Ενδεχομένως, για αυτό να κράτησε το καλύτερο για το τέλος (τη διαμάχη του με τον Ομπράντοβιτς).

Τα όσα έγιναν στο ματς της Φενέρμπαχτσε με την Αρμάνι, για τη 12η αγωνιστική του ΤΟΡ16, στη Euroleague, όταν οι Ιταλοί νίκησαν 73-82 και διασφάλισαν τη δεύτερη θέση του ομίλου του (μαζί και το πλεονέκτημα έδρας στα play offs), μπορούν να εκληφθούν και ως το show του αποχαιρετισμού του Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα, στη διοργάνωση! Ο Ισπανός ρέφερι, ο οποίος ήταν από την πρώτη σεζόν της Euroleague στις λίστες, "έπιασε" το όριο της ηλικίας (50 χρόνια), την πρώτη Δεκεμβρίου, οπότε έγινε 51 χρόνων και αποχωρεί.

Ενδεχομένως για αυτό να έδωσε και τη συνέντευξη στη Marca, στην οποία αποκάλυψε πως πριν κάποιο ευρωπαϊκό τελικό (από τους τρεις ευρωπαϊκούς, δυο παγκόσμιουςπου είχε αναλάβει), κάποιοι είχαν αποπειραθεί να τον δωροδοκήσουν "αλλά εγώ είχα αρνηθεί. Ο λόγος ήταν όσα μου έμαθε ο πατέρας μου, ένας άνθρωπος με τη μίνιμουμ εκπαίδευση: μου είχε πει να έχω πάντα το κεφάλι ψηλά και να μπορώ να τους κοιτώ όλους στα μάτια". Εκείνο το βράδυ δεν μπορούσε να κοιμηθεί, όπως είπε, ενώ την επομένη πήγε στους υπεύθυνους της FIBA και αποκάλυψε τα όσα είχαν συμβεί.

Τη συνέντευξη αυτή την είχε δώσει στις 26/3 και στις 28 του ίδιου μήνα βρέθηκε στο Φενέρμπαχτσε-Αρμάνι, για να αποβάλει τον "Ζοτς", με τον οποίο είχε κάθε άλλο παρά τρυφερό τετ α τετ, για κάποια λεπτά της ώρας. Στο ίδιο ματς έγιναν τρεις παραβάσεις των κανονισμών και υπήρξε σιωπηρή τιμωρία για τον Αρτεάγκα, αλλά και για τους Γκονζάλεζ και Μαέστρε που συμπλήρωναν το διαιτητικό τρίο.

Μολονότι η Euroleague αποτελεί παρελθόν για τον άνθρωπο που είναι με μια σφυρίχτρα στο στήθος από τα 16 του χρόνια, στη Liga Endesa το καθεστώς είναι διαφορετικό. Το όριο παραμένει στα 50 χρόνια (όπως διατάζει η FIBA), αλλά κάθε χρόνο μπορεί να ανανεώνεται έως ο όποιος διαιτητής φτάσει τα 55.

Εδώ μπορείτε να δείτε τον troll λογαριασμό που δημιούργησαν Τούρκοι φαν, μετά το συμβάν με τον Ομπράντοβιτς.

Εκτός Euroleague ο Αρτεάγκα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ