ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Βίβες κράτησε ζωντανή την Βαλένθια απέναντι στην Ρεάλ

Ο Βίβες κράτησε ζωντανή την Βαλένθια απέναντι στην Ρεάλ

Σε ένα συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στην παράταση, η Βαλένθια νίκησε την Ρεάλ με 87-86 και μείωσε την σειρά σε 2-1 στα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος, χάρη στο νικητήριο σουτ του Γκιγιέμ Βίβες στα 2'' πριν το τέλος.

Η Βαλένθια κατάφερε να παραμείνει ζωντανή στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς στο τρίτο παιχνίδι των playoffs για την ημιτελική φάση της λίγκας, νίκησε στην παράταση (74-74 κανονική διάρκεια) την Ρεάλ Μαδρίτης με 87-86.

Στα 10'' πριν το τέλος του παιχνιδιού, η Βαλένθια επέλεξε να κάνει φάουλ πάνω στον Φελίπε Ρέγιες, ο οποίος μέτρησε 1/2, διαμορφώνοντας το 85-86 στο σκορ. Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, η μπάλα πήγε στα χέρια του Γκιγιέμ Βίβες. Ο 23χρονος πλέι-μέικερ της Βαλένθια, όντας στην αδύναμη πλευρά και έχοντας την πίεση του χρόνου (και αντίπαλο τον Αντρές Νοτσιόνι), πήρε πάνω του ένα δύσκολο σουτ, στο οποίο και ευστόχησε, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την νίκη στην ομάδα του, κρατώντας την ζωντανή στην συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς σε αντίθεση περίπτωση η Ρεάλ Μαδρίτης θα έπαιρνε την πρόκριση στους τελικούς.

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Λούσιτς με 18 πόντους, ενώ από 17 συνεισέφεραν οι Σάτο και Σαν Εμετέριο, ενώ ο "εκτελεστής" Βίβες τελείωσε το ματς με 12 πόντους. Από τους Μαδριλένους ξεχώρισε ο Ρούντι Φερνάντεθ με 22 πόντους. Άτυχος στάθηκε ο Σούρνα, καθώς ο παίκτης της Βαλένθια, στην πρώτη περίοδο, αποχώρησε από το γήπεδο και πήγε στο νοσοκομείο, ύστερα από μία άσχημη πτώση του στο παρκέ, με αποτέλεσμα να τραυματίσει το δεξί του χέρι.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 47-45, 64-56, 74-74, (παρ.)87-86


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ