ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Σκαριόλο παραμένει προπονητής της εθνικής Ισπανίας

Ο Σκαριόλο παραμένει προπονητής της εθνικής Ισπανίας

Ο προπονητής που έχει οδηγήσει την εθνική Ισπανίας σε τρία χρυσά μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ, Σέρτζιο Σκαριόλο, θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία, καθώς αυτό αποφάσισε η Ομοσπονδία της χώρας.

Ύστερα από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, όλα τα σενάρια ήταν ανοιχτά για το μέλλον του Σέρτζιο Σκαριόλο στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ισπανίας. Άλλωστε, ακόμη και ο ίδιος με δηλώσεις του, δεν είχε εκφράσει την σιγουριά του πως θα συνέχιζε στο πόστο του, αφήνοντας να εννοηθεί πως ολοκληρώθηκε ο κύκλος του.

Σύμφωνα όμως με τα ισπανικά δημοσιεύματα , η Ομοσπονδία της χώρας πήρε απόφαση να ανανεώσει την συνεργασία του με τον Ιταλό κόουτς και μέσα στις επόμενες μέρες ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Άλλωστε, το πέρασμα του στην εθνική Ισπανίας είναι ιδιαίτερα πετυχημένο, έχοντας οδηγήσει την χώρα σε τρεις κατακτήσεις Ευρωμπάσκετ (2009, 2011, 2015), αλλά και σε δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ασημένιο το 2012, χάλκινο το 2016).

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας της Ισπανίας, Χόρχε Γκαραμπαχόσα, οι 36άρηδες Πάου Γκασόλ, Κάρλος Ναβάρο και Φελίπε Ρέγιες, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την εθνική ομάδα της Ισπανίας (όπως έκανε ο Καλντερόν που αποσύρθηκε), τονίζοντας πως θα συνεχίζουν να φορούν τα χρώματα της χώρας στην επόμενη διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ