ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Περπέρογλου μιμήθηκε τον Χουέρτας

Ο Περπέρογλου μιμήθηκε τον Χουέρτας

Ο Στράτος Περπέρογλου "έγραψε τον επίλογο" στον πρώτο τελικό της Liga Endesa, κλέβοντας τη νίκη από τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως ακριβώς είχε κάνει προ τετραετίας ο Μαρσελίνιο Χουέρτας. Το Sport24.gr παρουσιάζει το... σύνηθες φαινόμενο των buzzer beater στις "αιώνιες" ισπανικές μονομαχίες (VIDEO).

Ο Στράτος Περπέρογλου ντύθηκε... ήρωας, στον πρώτο τελικό της Liga Endesa. Η κούραση από την επίπονη σειρά με τη Λαμποράλ Κούτσα δεν φάνηκε αρκετή για να προβληματίσει την Μπαρτσελόνα. Να είναι καλά ο διεθνής φόργουορντ, ο οποίος σκόραρε at the buzzer και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Το νικητήριο καλάθι του δεν ήταν η πιο απλή δουλειά που έχει κάνει φέτος. Ας όψονται ο Γκουστάβο Αγιόν κι οι συμπαίκτες του που έπεσαν πάνω στον Στράτο Περπέρογλου με σκοπό να αποτρέψουν το μοιραίο. Εις μάτην όμως, αφού ο "Πέρπε" βρήκε τον στόχο και... τετέλεσται.

Παρεμπιπτόντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας τελικός της Liga Endesa κρίνεται με buzzer beater. Η ιστορία έχει επαναληφθεί, με τον ίδιο θύτη (Μπαρτσελόνα) και το ίδιο θύμα (Ρεάλ Μαδρίτης). Μόνο που το 2012, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας είχε πολύ πιο δύσκολο έργο. Βλέπετε, τα κατάφερε σουτάροντας λίγο μετά από το κέντρο, υπό ασφυκτική πίεση. Τι κι αν έπεσε μετά το σουτ που επιχείρησε; Η μπάλα κατέληξε στον στόχο και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν στο "Παλάου Μπλαουγκράνα".

Πριν τον Στράτο Περπέρογλου, ο Τζάστιν Ντόλμαν "σκότωσε" τη Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Σε άλλο γήπεδο (BarclayCard Center), για άλλη διοργάνωση (Euroleague), αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ σκόραρε με σουτ από τα πέντε μέτρα, έδωσε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα κι εν συνεχεία "πνίγηκε" στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Για να μη νομίζετε όμως πως την... ικανότητα την έχουν μόνο οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, θα σας θυμίσουμε πως προ διετίας, ο Σέρχιο Γιουλ χάρισε το Copa del Rey στη Ρεάλ Μαδρίτης με το σουτ που έβαλε από τη γωνία. Εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Σέρχιο Ροντρίγκεθ, την κακή άμυνα του Κώστα Παπανικολάου και... bang.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ