ΜΠΑΣΚΕΤ

MVP του Μάη ο Μάρκο Τοντόροβιτς

MVP του Μάη ο Μάρκο Τοντόροβιτς

Ο Μάρκο Τοντόροβιτς έχασε για 5 βαθμούς τον τίτλο του MVP της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, στην Ισπανία. Πήρε ωστόσο, αυτόν του "πολυτιμότερου παίκτη" για τον Μάιο.

Η Μπαρτσελόνα έκανε στην Μπιλμπάο ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που θα μπορούσε να πάρει η ομάδα της Βασκονίας, όταν παραχώρησε τον Μάρκο Τοντόροβιτς, ως δανεικό. Κάπως έτσι, η ομάδα διέγραψε μια από τις καλύτερες πορείες της ιστορίας της και ο Μαυροβούνιος πάουερ φόργουορντ/ έγινε ο σταρ της σεζόν, στα 23 του χρόνια. Παρεμπιπτόντως, έχει ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την "Μπάρσα", στην τιμή των 500.000 ευρώ. Ο ίδιος έχει πει πως θέλει να δοκιμάσει και την τύχη του στο ΝΒΑ (οι Rockets έχουν τα δικαιώματα του).

Μέχρι να δούμε τι θα επιλέξει να κάνει το καλοκαίρι, ας επικεντρώσουμε στο τι κάνει τώρα. Αναδείχθηκε MVP για το μήνα Μάιο στη Liga Endesa (είχε πάρει την ανάλογη διάκριση και τον Μάρτιο), την επομένη του... τερματισμού του στη δεύτερη θέση με τους πολυτιμότερους της σεζόν ("έχασε" για 5 βαθμούς την πρωτιά, από τον Φελίπε Ρέγιες). Σημειωτέον, ήταν μέλος και της καλύτερης πεντάδας της χρονιάς. Στη διάρκεια λοιπόν, του πέμπτου μήνα του έτους, είχε 12.5π., 8 ριμπ. και 22 ranking κατά μ.ο. ανά αγώνα.

"Κάθε διάκριση είναι καλή" είπε μετά... την απονομή, για να προσθέσει " εύχομαι ωστόσο, να είχαμε νικήσει το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου. Θα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Αλλά και πάλι ήμασταν στην τέταρτη θέση, οπότε μπορώ να πω ότι ο μήνας ήταν καλός. Αν με ρωτάτε τι έχω να δώσω ακόμα, θα σας πω πολλά. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα, είναι η Βαλένθια και πώς θα γίνει να προκριθούμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ