ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλέξιμο Αρτεάγα και FIBA Europe

Μπλέξιμο Αρτεάγα και FIBA Europe

Η FIBA Europe τοποθετήθηκε για τη συνέντευξη Αρτεάγα, που έχει μπλέξει τις διοργανώσεις με την περίφημη δωροδοκία που κατήγγειλε χωρίς ... ονόματα και διευθύνσεις

Η Ευρωλίγκα δεν ασχολήθηκε, καθώς ο ίδιος ο Αρτεάγα ... ναι μεν μίλησε για ευρωπαϊκό τελικό, αλλά μετά ενέπλεξε την FIBA και έκανε λόγο λόγο για "πρωτάθλημα του εξωτερικού". Η συνέντευξη που παραχώρησε στη "Marca" ο 50χρονος ρέφερι, όσο να' ναι, δημιούργησε αίσθηση.

Ο Αρτεάγα "αποκάλυψε" ότι "πριν από ένα ευρωπαϊκό τελικό, έγινε απόπειρα δωροδοκίας του". Περιέγραψε, μάλιστα, και τον τρόπο που τον πλησίασαν, καθώς του άφησαν δίπλα στο πιάτο του, ένα ... γεμάτο φάκελο, που όπως αποδείχθηκε είχε μέσα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Η συνέχεια, πάντα κατά τα λεγόμενα του Αρτεάγα, δόθηκε στο δωμάτιο του εκπροσώπου της FIBA, ο οποίος και τον συμβούλεψε πως έπρεπε να χειριστεί την όλη κατάσταση.

Όπως και τα στελέχη της Ευρωλίγκας, έτσι και οι υπεύθυνοι της FIBA, μιλώντας στον ισπανικό Τύπο, υπογράμμισαν ότι ο Ισπανό ς "δεν αναφερόταν σε ευρωπαϊκό τελικό, αλλά σε αγώνα εκτός Ευρώπης. Διαφορετικά θα έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί, ώστε να πράξουμε αναλόγως, καθώς καταλαβαίνουμε όλοι την σοβαρότητα ενός τέτοιου θέματος"

Μπλέξιμο Αρτεάγα και FIBA Europe

Ο Βίκτος Μας, μέλος της τεχνικής επιτροπής της FIBA, ήταν κατηγορηματικός: " Δεν έχω πληροφορίες για κάποιο περιστατικό, ούτε στα δικά μου χρόνια, ούτε τώρα που είμαι κομισάριος και υπεύθυνος των διαιτητών. Σε περίπτωση, άλλωστε, που συνέβαινε θα έπρεπε να έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, ώστε ρέφερι στον οποίο γίνεται δωροδοκία, να μη μπορεί να σφυρίξει. Λυπάμαι, που ο Αρτεάγα δεν ρίχνει άπλετο φως στην υπόθεση. Για να το λέει, πάντως, θα του έχει συμβεί".

Γεγονός είναι. πάντως, ότι ο Αρτεάγα έχει πολλά να αποδείξει, καθώς μίλησε γενικώς και αορίστως, πολύ περισσότερο έμπλεξε τις διοργανώσεις...

Οι τελικοί (στην Ευρώπη) που έχει σφυρίξει ο Ισπανός διαιτητής είναι τέσσερις: ΠΑΟ-Μπολόνια (2002, Ευρωλίγκα), ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ (Ευρωλίγκα, 2009), Σολέ-Μπολόνια (Eurochallenge 2009) και Γαλλία-Λιθουανία (Ευρωμπάσκετ 2013).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ