ΜΠΑΣΚΕΤ

Με το ζόρι Ρεάλ και Μπασκόνια, εύκολα η Μάλαγα

Με το ζόρι Ρεάλ και Μπασκόνια, εύκολα η Μάλαγα

Έστω και δύσκολα η Ρεάλ και η Μπασκόνια νίκησαν την Ανδόρα και τη Γκραν Κανάρια αντίστοιχα, κάνοντας το 2-1 στις προημιτελικές σειρές της Liga Endesa. Εύκολη νίκη της Μάλαγα επί της Τενερίφης. Καλές εμφανίσεις από Μπόγρη, Αντετοκούνμπο.

Η Ανδόρα πλησίασε την έκπληξη, την πίστεψε, στο τέλος όμως αποδείχθηκε ότι είχε απλώσει... τα πόδια της έξω από το πάπλωμα. Παρά την εξαιρετική εμφάνιση της Ανδόρα μέσα στο Wizink Center της Μαδρίτης, η Ρεάλ ήταν στο τέλος αυτή που πήρε τη νίκη με 95-84, κάνοντας το 2-1 στην προημιτελική σειρά της Liga Endesa.

Ο Σέρχιο Γιουλ ξελάσπωσε τους Μαδριλένους με το προσωπικό του ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο, όταν βοήθησε την ομάδα του να ξεφύγει στο σκορ με 7-8 πόντους διαφορά και να μην ανησυχήσει ξανά μέχρι τέλους. Τα 15 παραπάνω ριμπάουντ (43-28) έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην επικράτηση της Ρεάλ, από την οποία ξεχώρισαν οι Γιουλ (19 πόντοι), Αγιόν (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ), Ντόντσιτς (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Ρέγιες (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Νέα πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που έπαιξε πάλι πολύ (23'36'') και ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες των φιλοξενούμενων που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (10). Ο Ελληνας σμολ φόργουορντ είχε 4/8 σουτ και 2/3 βολές, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκλεψε δύο φορές τη μπάλα. Πρώτος σκόρερ της Ανδόρας ήταν ο Γκιόργκι Σερμαντίνι (21 πόντοι, 6 ριμπάουντ), ενώ ο Νταβίντ Γέλινεκ πρόσθεσε άλλους 16 πόντους.

Ανώτερη η Μάλαγα, εύκολα το 2-1

Η έδρα αποδείχθηκε πάλι απροσπέλαστο εμπόδιο για την Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη. Η Ουνικάχα ήταν πάλι η καλύτερη ομάδα μέσα στη Μάλαγα, όπου επικράτησε με 71-61 της Τενερίφης και προκρίθηκε με 2-1 νίκες στη σειρά των "8". Οι Νέντοβιτς (15 πόντοι), Ντίεθ (12 πόντοι), και Σουάρεθ (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ξεχώρισαν από τη Μάλαγα, η οποία δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα μετά τα πρώτα πέντε λεπτά.

Μέχρι και με 16 πόντους διαφορά προηγήθηκε λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η Ουνικάχα και δεν άφησε την Τενερίφη να τη ρίξει σε κανένα σημείο κάτω από τους έξι στο δεύτερο ημίχρονο. Πολύ καλός ήταν ο Γιώργος Μπόγρης, που πέτυχε 12 πόντους με 6/10 σουτ σε 21'03'' και ήταν ο πρώτος σκόρερ της Τενερίφης ερχόμενος από τον πάγκο.

Μοιραίος στο τέλος ο Κούριτς στη Βιτόρια

Λίγο έλειψε να γίνει η μεγάλη έκπληξη στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας στη Βιτόρια. Η Μπασκόνια τα χρειάστηκε μέχρι να καταβάλει τη Γκραν Κανάρια με 73-71 και να πάρει το προβάδισμα στη σειρά με 2-1 νίκες, αφού 4'' πριν από τη λήξη ο Κούριτς είχε την ευκαιρία να “κλέψει” το παιχνίδι, αλλά ήταν άστοχος στο τρίποντο που επιχείρησε.

Οι Τιγί (14 πόντοι), Χάνγκα (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Λαπροβίτολα (12 πόντοι) και Βόιτμαν (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Μπασκόνια. Ο Εούλις Μπάες (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) ήταν ο κορυφαίος της Γκραν Κανάρια, η οποία είχε το προβάδισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα και προηγήθηκε με τη μέγιστη διαφορά που είχε κάποια εκ των δύο ομάδων στο ματς, στο τέλος όμως δεν άντεξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ