ΜΠΑΣΚΕΤ

Δια χειρός Αμπρίνες

Δια χειρός Αμπρίνες

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση η Μπαρτσελόνα πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στη Μάλαγα στο "Palau Blaugrana", χάρη στο... μεγαλύτερο σουτ της -μέχρι στιγμής- καριέρας του Άλεξ Αμπρίνες. Η Μπιλμπάο συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της.

Η Μάλαγα ταξίδεψε στη Βαρκελώνη με σκοπό να δείξει πως δεν βρίσκεται τυχαία στην κορυφή της βαθμολογίας της Liga Endesa. Μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος -κι ενώ το σκορ ήταν 96-99- όλα έδειχναν πως θα έπαιρνε μια σπουδαία νίκη. Λογάριαζε όμως δίχως τον Άλεξ Αμπρίνες. Ο Ισπανός γκαρντ των Καταλανών με τρίποντη "βόμβα" στην εκπνοή διαμόρφωσε το 99-99, στέλνοντας την αναμέτρηση στην παράταση.

Εκεί οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους και με τον Ματσέι Λάμπε να φωνάζει "παρών" πήραν τη νίκη με 114-110, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής σεζόν. Για να έρθει η νίκη, όμως, για τους Καταλανούς έπρεπε να υπερβάλουν εαυτούς κάποιοι παίκτες. Όπως οι ΝτιΣόν Τόμας (19 πόντοι), Έντουιν Τζάκσον (19 πόντοι) και Μαρσελίνιο Χουέρτας (19 πόντοι).

Από την άλλη πλευρά, αυτή ήταν η τρίτη φετινή ήττα της Μάλαγα στο πρωτάθλημα. Ο Ράιαν Τούλσον προσπάθησε με 25 πόντους, ενώ οι Γκριν και Μάρκοβιτς πρόσθεσαν από 17 πόντους. Ο Κώστας Βασιλειάδης σε 16 λεπτά πέτυχε 5 πόντους (1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντα) και μάζεψε 1 ριμπάουντ.

Την ήττα των Ανδαλουσιανών εκμεταλλεύτηκαν Μπιλμπάο και Μπανταλόνα, οι οποίες επικράτησαν των Βαλένθια (82-80) και Μούρθα (70-77), αντίστοιχα, πλησιάζοντας στη μία νίκη. Η Εστουδιάντες βρίσκεται σε ανοδική πορεία και το πιστοποίησε για ένα ακόμα παιχνίδι, καθώς επικράτησε της Μανρέσα με 78-73. Ο Πιέτρο Αραντόρι σταμάτησε στους 22 πόντους για τους νικητές. Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του, καθώς σε 9 λεπτά πέτυχε 2 πόντους (2/2 βολές), δίχως να βοηθήσει σε άλλους τομείς του αγώνα.

Τίμησε το... παρελθόν της η Μπαρτσελόνα

Δια χειρός Αμπρίνες

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, στην αναμέτρηση με την Μάλαγα, η Μπαρτσελόνα τίμησε τους ανθρώπους που την βοήθησαν να φτάσει τις 1000 νίκες στην Liga Endesa. Στο παρκέ του "Palau Blaugrana βρέθηκαν προπονητές και παίκτες που συνέβαλαν τα μέγιστα για το κατόρθωμα αυτό και όπως ήταν φυσικό αποθεώθηκαν από το κοινό.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Σάββατο 10/01

Ομπραντόιρο – Ανδόρρα 78-73

Κυριακή 11/01

Μπιλμπάο-Βαλένθια 82-80

Σεβίλη-Γκιπούθκοα 61-76

Σαραγόσα – Γκραν Κανάρια 78-102

Μούρθια – Μπανταλόνα 70-77

Εστουντιάντες – Μανρέσα 78-73

Μπαρτσελόνα – Μάλαγα 114-110 (99-99 κ.δ.)

Ρεάλ Μαδρίτης – Λαμποράλ Κούτσα

Φουενλαμπράδα – Κανάριας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ