ΜΠΑΣΚΕΤ

Γκασόλ: "Μπορεί να μην παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Γκασόλ: "Μπορεί να μην παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Ο Πάου Γκασόλ τόνισε πως δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο λόγος; Έχει ενστάσεις σχετικά με την υγεία των αθλητών που θα δώσουν το "παρών".

Η Ισπανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket της Γαλλίας, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Πάου Γκασόλ ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά, οδηγώντας τη "φούρια ρόχα" μέχρι το τέλος του δρόμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας που θα διεκδικήσει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, όντας το αντίπαλον δέος των ΗΠΑ.

Ο λόγος; " Αμφιβάλλω αν θα βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες", ανέφερε αρχικά μιλώντας στην "AS" για να επισημάνει πως " η υγεία των αθλητών και των φιλάθλων που θα βρεθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι το πρωτεύον και πιο σημαντικό απ όλα. Έχω εσωτερική πληροφόρηση για το θέμα της υγιεινής, την οποία μοιράζομαι με τους συμπαίκτες και άλλους Ισπανούς αθλητές. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ανοιχτό debate για το ζήτημα".

Έσπευσε μάλιστα να τονίσει πως " ελπίζω ότι η ΔΟΕ και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας θα αναλογιστούν τα ρίσκα που υπάρχουν στη Βραζιλία, κυρίως λόγω του ιού Ζίκα. Αυτός είναι μία πολύ σοβαρή απειλή για όλους μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ