ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιατί γράφουν ιστορία στα ισπανικά πλέι οφ...

Γιατί γράφουν ιστορία στα ισπανικά πλέι οφ...

Κρίνονται σήμερα (28/05) οι τρεις θέσεις που οδηγούν στα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος. Διαβάστε γιατί και οι έξι ομάδες θέλουν να γράψουν ιστορία για τους δικούς τους λόγους η κάθε μία.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος μετά το 2-0 κόντρα στην Ομπραντόιρο.

Από εκεί και πέρα, έχουμε ακόμα τρεις σειρές (Μπαρτσελόνα - Μπιλμπάο, Βαλένθια - Σαραγόσα, Λαμποράλ Κούτσκα - Γκραν Κανάρια) που βρίσκονται στο 1-1.

Σήμερα (28/05) θα κριθούν τα υπόλοιπα τρία "εισιτήρια" για τα ημιτελικά της ACB, με κάθε μία από τις έξι ομάδες εκτός από το κίνητρο της συμμετοχής στους "4" να γράφει τη δική της ιστορία για τα δεδομένα του συλλόγου.

Λαμποράλ Κούτσκα: Οι Βάσκοι θα επιδιώξουν να κάμψουν την αντίσταση της Γκραν Κανάρια, ώστε να πάρουν το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος για δέκατη διαδοχική φορά. Η Λαμποράλ Κούτσκα από τη σεζόν 2002-03 βρίσκεται μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων της Ισπανίας. Αν αποκλειστεί ο μοναδικός σύλλογος που θα μπορεί να φτάσει τα δέκα έτη σε ημιτελικά είναι η Μπαρτσελόνα που συμμετέχει ανελλιπώς από το 2005-06.

Μπαρτσελόνα: Η Μπαρτσελόνα θέλει να πάρει την πρόκριση απέναντι στην Μπιλμπάο για να μείνει "ζωντανή" στην προσπάθεια που κάνει να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή για τρίτη διαδοχική χρονιά. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει τη δεκαετία του 90', όταν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας το 1995, το 1996 και το 1997. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να τονίσουμε πως η Μπιλμπάο την προηγούμενη αγωνιστική έδωσε τέλος στο σερί νικών του Τσάβι Πασκουάλ σε προημιτελική φάση, ο οποίος μετρούσε 11 συνεχόμενες.

Βαλένθια: Η Βαλένθια αντιμετωπίζει την Σαραγόσα στα προημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος και θέλει τη νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση, ώστε να εξασφαλίσει για δεύτερη διαδοχική φορά μία θέση στα ημιτελικά της ACB, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Γιατί γράφουν ιστορία στα ισπανικά πλέι οφ...

Σαραγόσα: Η Σαραγόσα πραγματοποίησε φέτος εξαιρετική σεζόν, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Ο σύλλογος θέλει το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά για να γίνει η πρώτη ομάδα που στην πρώτη της συμμετοχή στα πλέι οφ θα καταφέρει να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Μπιλμπάο: Η Μπιλμπάο έχει αντιμετωπίσει έξι φορές στα πλέι οφ πρωταθλήματος την Μπαρτσελόνα και τις έξι έχει αποκλειστεί, συμπεριλαμβανομένου και του μεταξύ τους τελικού πριν από δύο χρόνια (3-0 για τους Καταλανούς). Έτσι, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη θέλει την εκτός έδρας νίκη για να γράψει ιστορία, καθώς έχει καταφέρει να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά. Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι και τη σεζόν που οι Βάσκοι έφτασαν στον τελικό του πρωταθλήματος ξεκίνησαν από την έκτη θέση, όπως έγινε και φέτος.

Γκραν Κανάρια: Ο στόχος της Γκραν Κανάρια είναι ένας. Να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος μετά από 16 αποτυχημένες προσπάθειες. Δεκαέξι φορές έχει περάσει στα πλέι οφ και όλες έχει αποκλειστεί από τα προημιτελικά. Στόχος, λοιπόν είναι να ξορκίσουν την κατάρα...

Πηγή: ACB

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ