ΜΠΑΣΚΕΤ

Break στο break στο break, η Βαλένθια

Break στο break στο break, η Βαλένθια

Η Βαλένθια κέρδισε ξανά μέσα στο Μπιλμπάο (71-70) παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Liga Endesa. Ο Ρίμπας ήταν αυτός που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, με 2/2 βολές (video).

Το πλεονέκτημα έδρας θεωρείται σημαντικό "συν" στα πλέι οφ. Στη σειρά της Μπιλμπάο με τη Βαλένθια όμως η έδρα δεν έπαιξε τον παραμικρό ρόλο -για τους γηπεδούχους. Οι "πορτοκαλί" πήραν δεύτερο σερί διπλό στο "σπίτι" των "ανδρών με τα μαύρα" (71-70), οι οποίοι είχαν κερδίσει επίσης εκτός έδρας το Σάββατο (30/5). Αποτέλεσμα των τριών break, ήταν η πρόκριση της Βαλένθια στα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνηασαν καλύτερα το παιχνίδι, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με εφόδιο το +12 (33-45), που είχαν "οικοδομήσει" στα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης. Η απάντηση από πλευράς της Μπιλμπάο όμως ήταν άμεση, αφού οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο φρόντισαν να μειώσουν γρήγορα τη διαφορά (53-57) με την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο, κι ενώ φτάσαμε στο 67-66 του 39ου λεπτού, ήταν η ώρα του Πάου Ρίμπας (11π.). Ο ηγέτης της Βαλένθια πέτυχε τους πέντε τελευταίους πόντους της ομάδας του, με τρίποντο που έδωσε αέρα δύο πόντων (67-69) στην ομάδα του και με τις βολές που "έγραψαν" το τελικό σκορ (79-71), αφού το σουτ του Άλεξ Μουμπρού στα 12.5'' δεν βρήκε στόχο. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το ριμπάουντ, απέφυγαν τις παγίδες των γηπεδούχων και κάπως έτσι έφτασαν στο "διπλό"

Παρεμπιπτόντως, κορυφαίοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Σαν Βαν Ρόσομ (14π.) Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (13π.), τη στιγμή που η Μπιλμπάο στηρίχθηκε στους Άλεξ Μουμπρού (16π.) κα Λατάβιους Ουίλιαμς (14π.). Απών από την αναμέτρηση ήταν ο Νέμανια Νέντοβιτς, που δεν πρόλαβε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον αστράγαλο .

Δείτε το φινάλε της αναμέτρησης και τα δάκρυα των παικτών της Μπιλμπάο για την ήττα

Πιο εύκολα η Ουνικάχα Μάλαγα

Στους "4" της Liga Endesa προκρίθηκε κι η Ουνικάχα Μάλαγα, που υπερασπίστηκε -ως όφειλε- την έδρα της. Η ομάδα του Χοάν Πλάθα επιβλήθηκε της Λαμποράλ Κούτσα (89-77), έκανε το 2-1 στην προημιτελική σειρά και πέφτει πάνω στη Μπαρτσελόνα, την οποία πάντως θα αντιμετωπίσει έχοντας μειονέκτημα έδρας.

"Κλειδί" για τη νίκη ήταν βέβαια το τρίτο δεκάλεπτο, όταν και προέκυψε η ανατροπή του -5 (46-51) του ημιχρόνου. Οι "πράσινοι" εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στα ριμπάουντ και τα υψηλά ποσοστά στις βολές (94%), για να φτάσουν σχετικά άνετα στην επικράτηση, την ώρα που είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Προεξάρχοντος βέβαια του Τζέισον Γκρέιντζερ, που σημείωσε 19π., ακολούθησαν οι Φραν Βάσκεθ (14π.), Κάρλος Σουάρεθ (10π.) και Ράιαν Τούλσον (12π.).

Όσο για τη Λαμποράλ Κούτσα; Ο Μάικ Τζέιμς σταμάτησε στους 16π. με τον Κιμ Τιγί να προσθέτει άλλους 15π. και τον Τορνίκε Σενγκέλια να σκοράρει 13π.

Έτσι, τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης (η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες) είναι τα εξής:

Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια

Μπαρτσελόνα - Ουνικάχα Μάλαγα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ