ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποσύρεται ο Αρτεάγκα

Αποσύρεται ο Αρτεάγκα

Η αυλαία στην καριέρα του διεθνούς Ισπανού διαιτητή, Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα, θα πέσει μετά το ερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπως ανακοίνωσε ο ίδιος

Στην "Arena Gran Canaria" η ισπανική ομοσπονδία τίμησε χθες (17/8) τον Ισπανό διαιτητή, Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα, ο οποίος θα κρεμάσει τη σφυρίχτρα του μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας. Το φιλικό παιχνίδι της Ισπανίας με τη Σενεγάλη (κέρδισαν οι "φούριας ρόχας" με 88-49) ήταν ουσιαστικά ένα παιχνίδι προς τιμήν του Αρτεάγκα, ο οποίος βάζει τέλος σε μία γεμάτη πορεία στον χώρο της διαιτησίας.

Η αμφιλεγόμενη και γεμάτη... παράπονα καριέρα του Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα φτάνει στο τέλος της. Ο 51χρονος ρέφερι στα γήπεδα της Ισπανίας θα ρίξει τίτλους τέλους, καθώς όπως ανακοίνωσε αποσύρεται από την ενεργό δράση. Μετά το φιλικό της Ισπανίας με τη Σενεγάλη στα Κανάρια ο Αρτεάγκα ανακοίνωσε πως " Δεν περιμένω από κανέναν να μου πει τίποτα. Για την ακρίβεια είναι ο καλύτερος τρόπος για να πω αντίο. Είμαι ευγνώμων στην Ισπανική ομοσπονδία και στο πρόεδρο, Χοσέ Λουίς Σάεθ, ο οποίος με άφησε να πω το αντίο εδώ με τους δικούς μου ανθρώπους τριγύρω. Ανυπομονώ να σφυρίξω στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας μου. Θέλω να το απολαύσω όσο περισσότερο μπορώ".

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν η τελευταία του Ισπανού διαιτητή στην Euroleague, καθώς λόγω ηλικίας (συμπλήρωσε τα 50 χρόνια) αποχώρησε , όμως το ίδιο θα ισχύσει έπειτα από δική του απόφαση και στην ACB, η οποία έχει μεγαλύτερο όριο ηλικίας κι αν ήθελε θα μπορούσε να συνεχίσει να σφυρίζει σε εγχώριες διοργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ