VTB LEAGUE

Τόμας, το plan b της Χίμκι

Philadelphia 76ers' Malcolm Thomas in action during an NBA basketball game against the New York Knicks, Wednesday, Jan. 21, 2015, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
Philadelphia 76ers' Malcolm Thomas in action during an NBA basketball game against the New York Knicks, Wednesday, Jan. 21, 2015, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum) AP

Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός Superfoods κατέστησε σαφές πως ο Κρις Σίνγκλετον δεν παραχωρείται, η Χίμκι υποχρεώθηκε να βάλει σε εφαρμογή το plan b. Σε αυτό προβλέπεται η απόκτηση του Μάλκολμ Τόμας.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Χίμκι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με αυτόν του Παναθηναϊκού Superfoods, από την στιγμή που η ρωσική ομάδα είχε στο "στόχαστρό" της τον Κρις Σίνγκλετον. Από την στιγμή που επέστρεψε στην EuroLeague, κατέστησε σαφές στην αγορά πως θέλει να ενισχυθεί με παίκτες από το πάνω ράφι, κάτι που απέδειξε με τις προσθήκες -μεταξύ άλλων- των Στέφαν Μάρκοβιτς και Τάιλερ Χάνεϊκατ.

Η πίεση που άσκησε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο "τριφύλλι" για τον Κρις Σίνγκλετον ήταν μεγάλη, το ποσό που προσφέρθηκε στην ελληνική ομάδα έφτασε στο 1.100.000 ευρώ, αλλά προκοπή δεν είδε. Κι από την στιγμή που διαγνώστηκε η αδιαλλαξία των "πρασίνων" σχετικά με το περιουσιακό τους στοιχείο , η Χίμκι υποχρεώθηκε να θέσει σε εφαρμογή το εναλλακτικό πλάνο της, για το κενό που υπάρχει στην γραμμή των ψηλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr λοιπόν, οι "κυανοκίτρινοι" έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Μάλκολμ Τόμας για να ενισχύσουν τη φροντ λάιν τους εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο 29χρονος φόργουορντ έχει τετραετή εμπειρία από το ΝΒΑ, δίχως όμως να καταγράψει νούμερα (1.9 πόντοι, 2.4 ριμπάουντ) που θα τον κρατούσαν στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Γι αυτό τα τελευταία χρόνια περιπλανήθηκε σε D-League, Πουέρτο Ρίκο και Κίνα, με τους Jilin Northeast Tigers να είναι η τελευταία του ομάδα, εκεί όπου είχε 20 πόντους (με 37.2% στα τρίποντα), 11.5 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ, 1.5 κλεψίματα και 1.6 τάπες ανά αγώνα.

Τις προηγούμενες ημέρες έδωσε το "παρών" στο Summer League του Las Vegas με τη φανέλα των Cleveland Cavaliers, αλλά με 5 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1.3 τάπες κατά μέσο όρο, ήταν δύσκολο να βρει άμεσα συμβόλαιο. Από αυτή την εξέλιξη επιχειρεί να επωφεληθεί η Χίμκι, η οποία έχει καταστήσει σαφές στον εκπρόσωπό του πως ενδιαφέρεται για τον παίκτη. Κάτι που σημαίνει πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο αφενός θα κλείσει την "τρύπα" που υπάρχει στο "4", αφετέρου θα γράψει οριστικά τον επίλογο στο σίριαλ των διαπραγματεύσεων με τον Παναθηναϊκό Superfoods για την αγορά του Κρις Σίνγκλετον.

AP Photo/Matt Slocum

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ