VTB LEAGUE

Τα μαγειρέματα του Ζήση

Τα μαγειρέματα του Ζήση

Η VTB United League κάλεσε τον Νίκο Ζήση να μαγειρέψει το αγαπημένο του έδεσμα και μετά να το απολαύσει παρέα με τη σύζυγο του, Φανή και τον γιο του, Αλέξανδρο. Δείτε το video.

Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η VTB United League είναι μια εκ των πιο οργανωμένων λιγκών στην Ευρώπη. Και μια εξ αυτών που διαθέτει "το σόου της εβδομάδας". Δηλαδή, στιγμιότυπα των παιχνιδιών, συνεντεύξεις, αλλά και... πιο ελεύθερα θέματα με τους πρωταγωνιστές της λίγκας. Στο τελευταίο "επεισόδιο", φιλοξενούμενος ήταν ο Νίκος Ζήσης.

Οι υπεύθυνοι της παραγωγής κάλεσαν τον διεθνή γκαρντ με την οικογένεια του, σε εστιατόριο του Καζάν, για να δοκιμάσει την τύχη του στη μαγειρική. Όπως ομολογεί ο ίδιος στην κάμερα, πέραν κάποιων πιάτων με μακαρόνια, δεν γνωρίζει να φτιάχνει κάτι άλλο, γιατί... δεν χρειάζεται. " Η σύζυγος μου, Φανή είναι εξαιρετική μαγείρισσα, οπότε εμένα μου αρέσει να γεύομαι τα φαγητά και όχι να τα δημιουργώ".

Η σεφ Βέρα τον διδάσκει πώς να παράγει επί της ουσίας, ένα πιτάκι (το οποίο είναι σπεσιαλιτέ της Δημοκρατίας του Ταταρτσάν, όπου εδρεύει το Καζάν και λέγεται pochmak), με τον Ζήση να ακολουθεί το παράδειγμα της ειδικού και -οποία έκπληξη!- ήταν αυστηρός με τον εαυτό του, ακόμα και στο ζύμωμα, αφού θα τον ακούσετε να λέει " δεν μου αρέσει αυτό που έκανα, δεν είναι καλό, θα δοκιμάσω να το ξανακάνω").

Κατόπιν καλεί το γιο του, Αλέξανδρο να βοηθήσει, εξηγώντας πως " προσπαθεί να φτιάξει μια μπάλα. Μόνο αυτό τον νοιάζει. Να παίζει με την μπάλα", με τον πατέρα Ζήση να ενημερώνει ότι "ο μικρός γεννήθηκε στην Ιταλία, όταν έπαιζα στη Σιένα, όταν ήταν δύο ζήσαμε στην Ισπανία και φέτος στο Καζάν, ενώ το καλοκαίρι το περνάει στην Ελλάδα. Το αυτί του έχει συνηθίσει σε πολλές γλώσσες, είναι πολύγλωσσος".

Κάποια στιγμή, καλεί και τη σύζυγο του Φανή να... δώσει μια χείρα βοηθείας, για να της ψιθυρίσει στα ελληνικά τη "ζήλια" του για το καλύτερο αποτέλεσμα που παρήγαγε η σεφ του εστιατορίου, ακολούθησε το ψήσιμο και μετά η δοκιμή. Όπως είπε ο ίδιος " για πρώτη φορά δεν είναι άσχημα", ενώ δήλωσε "υπερήφανος για αυτό που έκανα σήμερα", γιατί "ήταν πιο εύκολο από ό,τι νόμισα. Όπως και στο μπάσκετ, η προπόνηση σε κάνει καλύτερο. Ενδεχομένως λοιπόν, το μέλλον να φτιάξω κάτι και για τους φίλους και την οικογένεια". Για την ιστορία, όταν ρώτησε το γιο του αν του αρέσει η πίτα, απάντησε -πολύ γλυκά- " όχι"!

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ