ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Ιτούδης: "Να προφυλάξουμε το προϊόν"

Ιτούδης: "Να προφυλάξουμε το προϊόν"

Αυτό που είχε να επισημάνει ο Δημήτρης Ιτούδης, στη συνάντηση των κόουτς της Euroleague, ήταν η ανάγκη να γίνει και μια συζήτηση μεταξύ όλων των προπονητών και όλων των διαιτητών. Τι άλλο είπε;

Ο Δημήτρης Ιτούδης μετείχε στη σύσκεψη των προπονητών της Euroleague και όταν όλα τελείωσαν, ενημέρωσε για τις σκέψεις του, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΤΣΣΚΑ.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι " το κύριο που ειπώθηκε από όλους όσοι ήταν εκεί, είναι η ανάγκη να προστατέψουμε τα συμφέροντα του καλύτερου πρωταθλήματος που έχει η Ευρώπη. Ο Τζόρντι Μπερτομέου και οι υπόλοιποι ηγέτες της Euroleague Basketball καταλαβαίνουν την ανάγκη αυτών των συναντήσεων και της ανταλλαγής απόψεων.

Σε αυτές τις στιγμές, είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά. Το κύριο μήνυμα του ραντεβού ήταν η ανάγκη να δουλέψουν μαζί η Euroleague, με τη FIBA Europe και τις εθνικές λίγκες, ώστε να δημιουργήσουν ένα καλεντάρι που θα βοηθήσει το αρμονικό σύστημα της διοργάνωσης.

Δεν πρέπει να φορτώνουμε τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, με μεγάλο αριθμό παιχνιδιών. Τη δεύτερη ημέρα, ο Κώστας Ρήγας (υπεύθυνος της επιτροπής διαιτησίας) μας εξήγησε τις πολλές ερμηνείες που έχει κάθε ένας εκ των κανονισμών. Εστιάσαμε την προσοχή μας στα τάιμ άουτ και τι ισχύει στη Euroleague, με τους κόουτς να εκφράζουμε τη λογική επιθυμία να έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία ως προς το πότε θα μπορούμε να μιλήσουμε με τις ομάδες μας. Κατά την άποψη μου, στο μέλλον θα ήταν χρήσιμο να οργανώνουμε συνάντηση με όλους τους προπονητές και όλους τους διαιτητές της διοργάνωσης, ώστε να επιτύχουμε μεγαλύτερη συμφωνία επί του πώς βλέπουμε το άθλημα, σε ό,τι αφορά τους κανονισμούς. Στο τέλος της ημέρας, οι διαιτητές αποτελούν μέρος του παιχνιδιού, όπως οι κόουτς και οι παίκτες".

TAGS ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ