ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

Ο νέος ήρωας της Ελευσίνας

Ο νέος ήρωας της Ελευσίνας

Βοήθησε το Kansas να κερδίσει 131 παιχνίδια σε τέσσερα χρόνια. Κατέκτησε τέσσερις τίτλους στην Περιφέρεια Big 12, ενώ έφτασε τους αντιπάλους σε σημείο να απειλήσουν τη ζωή του, έπειτα από ένα κάρφωμα! Πλέον ο Ελάιζα Τζόνσον έχει επικεντρώσει στην Ελευσίνα.

Ο Ελάιζα Τζόνσον έχει πολλούς λόγους για να αισθάνεται περήφανος. Γενικώς, για να χαμογελάει. Επέστρεψε από σοβαρή επέμβαση στο γόνατο, έκανε σπουδαία κολεγιακή καριέρα και πλέον καλείται να δώσει το κάτι... παραπάνω στην Ελευσίνα.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήλθε στον Πανελευσινιακό τον περασμένο Αύγουστο και σήμερα (15/11) βοήθησε την ομάδα του Τζίμη Κουστένη να σημειώσει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στην ΣΚΡΑΤΣ Basket League. Συγκεκριμένα, τελείωσε τον αγώνα κόντρα στα Τρίκαλα με 19 πόντους (2/7 δίπ., 5/6 τρίπ.) ενώ είχε ακόμα 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ισάριθμα κλεψίματα και 22 βαθμούς στο ranking, σε 29'11'' συμμετοχής. Το SPORT24.GR παρουσιάζει τα σημαντικότερα κεφάλαια στην καριέρα του 24χρονου γκαρντ του Πανελευσινιακού.

Το χτύπημα που τον στιγμάτισε

Το χτύπημα κάτω από τη... μέση στον Μιτς ΜακΓκάρι στιγμάτισε τα κολλεγιακά χρόνια του Ελάιζα Τζόνσον. Τι ακριβώς συνέβη; Το Kansas University αντιμετώπιζε το Michigan στο Sweet 16 όταν ο νεαρός γκαρντ των Jayhawks χτύπησε τον ΜακΓκάρι στα γεννητικά όργανα! Μολονότι η συγκεκριμένη κίνηση χρεώνεται με αντιαθλητικό φάουλ και αποβολή, ο Τζόνσον χρεώθηκε μόνο με αντιαθλητικό φάουλ και παρέμεινε στο παρκέ. ''Ζήτησα από τους υπεύθυνους να κοιτάξουν το ριπλέι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο πρέπει να γίνει για αποβληθεί κάποιος. Ήταν απαράδεκτη αυτή η κίνηση'' ανέφερε χαρακτηριστικά ο φόργουορντ του Michigan, ο οποίος σωριάστηκε σφαδάζοντας στο παρκέ μετά το χτύπημα του Τζόνσον.

Ο νέος ήρωας της Ελευσίνας

Η σοβαρή επέμβαση

Τον Απρίλιο του 2012 ο ήρωας της ιστορίας μας υποβλήθηκε σε επέμβαση στο αριστερό γόνατο. Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο Αμερικανός κόμπο-γκαρντ θα έμενε εκτός δράσης για έξι με οκτώ εβδομάδες. ''Ο λόγος που δεν πρόκειται να τον πιέσουμε να επιστρέψει νωρίτερα είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί. Λογικά τον Ιούνιο θα είναι 100% έτοιμος'' εξήγησε ο κόουτς των Jayhawks, Μπιλ Σελφ. Πράγματι ο Τζόνσον επέστρεψε πιο δυνατός, τελειώνοντας τη σεζόν 2012-13 με 9.9 πόντους, 3.1 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ και 0.9 κλεψίματα μ.ό. σε 31' συμμετοχής.

Οι απειλές για τη ζωή του

Στις 28 Φεβρουαρίου 2013, η Kansas City Star έκανε την αποκάλυψη. Οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τις απειλές που δέχτηκε ο Ελάιζα Τζόνσον μετά την καλύτερη εμφάνιση της κολλεγιακής του καριέρας κόντρα στο Iowa State! Τι είχε συμβεί; Ο Τζόνσον σκόραρε 39 πόντους στη νίκη του Kansas με 108-96 στην παράταση ωστόσο έκανε το... λάθος να πανηγυρίσει έξαλλα το κάρφωμα στα τελευταία δευτερόλεπτα -κι ενώ το ματς είχε κριθεί! To κοινό στο Ames αποδοκίμασε έντονα τον νεαρό κόμπο γκαρντ αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στο ESPN. Ο πανηγυρισμός του έγινε trend topic στο Twitter, με σχόλια ρατσιστικού περιεχομένου και απειλές για τη ζωή του! ''Θέλω να πάρω ένα όπλο και να το αδειάσω στο πούλμαν του Kansas University!'' ανέφερε χαρακτηριστικά το tweet που προκάλεσε αντιδράσεις. ''Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για αυτές τις συμπεριφορές. Σίγουρα δεν εκπροσωπούν την κοινωνία του Iowa State και τους φιλάθλους μας'' υπογράμμισε ο αθλητικός Διευθυντής του κολλεγίου, Τζιμ Μαρτσιόνι.

Ο νέος ήρωας της Ελευσίνας

Μετά, ήλθε η Πολωνία

Έπειτα από 131 νίκες σε τέσσερα κολλεγιακά χρόνια και ισάριθμους τίτλους Περιφέρειας, ο Τζόνσον αποφάσισε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα στην Πολωνία με τη φανέλα της Ανβίλ. Στην τελευταία του σεζόν στο Kansas, ο Αμερικανός γκαρντ είχε 9.9 πόντους και 4.6 ασίστ σε 37 αγώνες (ρεκόρ 31-6 για το KU) κι εν συνεχεία έγινε συμπαίκτης με τον πρώην πάουερ φόργουορντ του Central Florida, Κιθ Κλάντον, ο οποίος επίσης υπέγραψε συμβόλαιο με την πολωνική ομάδα. ''Ο Ελάιζα είναι ένας παίκτης με εξαιρετικό potential και τρομερά αθλητικά προσόντα... Αυτά τα πλεονεκτήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης στην άμυνα'' εξήγησε ο κόουτς της Ανβίλ, Μίλιγια Μπογκίσεβιτς. ''Σας αγαπώ όλους στο Kansas University!'' ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Τζόνσον, ο οποίος αποχώρησε για την Πολωνία κι ενώ πρόλαβε να ''γράψει'' 4.2 πόντους και 1.2 ασίστ μ.ό. στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας, με τους Λος Άντζελες Κλίπερς.

TAGS ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ