ΦΑΡΟΣ - ΓΣΛ 2017

Χάνει βολή ο Φάρος; Ενα παιδί χαμογελά

Χάνει βολή ο Φάρος; Ενα παιδί χαμογελά

Ο Φάρος δίνει την πραγματική διάσταση στην έκφραση "γραμμή της φιλανθρωπίας". Η ομάδα από το Κερατσίνι νοιάζεται εδώ και δύο χρόνια όχι μόνο να πανηγυρίσει εντός παρκέ, αλλά να μοιράσει χαρά και σε όσους ανθρώπους το έχουν ανάγκη

Ο Φάρος Κερατσινίου, η ομάδα μπάσκετ που πέρυσι έκανε όλη την Ελλάδα να ασχολείται μαζί του, όντας η μεγαλύτερη μπασκετική έκπληξη της χρονιάς, έχει μία έντονη δράση και εκτός αγωνιστικών χώρων. Αρχής γενομένης της περσινής εκπληκτικής της χρονιάς η ομάδα του Κερατσινίου συζητήθηκε έντονα για το φιλανθρωπικό της έργο το οποίο συνεχίστηκε και μάλιστα αναπτύχθηκε και τη φετινή σεζόν.

Ο Φάρος λοιπόν πέραν των συνεργασιών του με διάφορους συλλόγους όπως τα "Best Buddies Greece" και την "Ε.ΨΥ.ΜΕ" (Εταιρία ψυχοκοινωνικών μελετών-κέντρο ημέρας για άτομα με αυτισμό και νοητική στέρηση) οι οποίοι παρακολουθούν τους εντός έδρας αγώνες του από κοντά και τα έσοδά από τα εισιτήρια διατίθενται για τους σκοπούς αυτούς, έχουν κάνει σημαντικές κινήσεις και σε άλλους τομείς.

Ο Φάρος Κερατσινίου συνεργάζεται με τη "Γραμμή ζωής" και τόσο η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο όσο και οι παίκτες του είναι εθελοντές αιμοδότες και ανά εξάμηνο δίνουν αίμα βοηθώντας τους συνανθρώπους μας. Να τονίσουμε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις τελευταίες χώρες στη λίστα των εθελοντών αιμοδοτών τη στιγμή που οι ανάγκες για αίμα καθημερινά γίνονται όλο και περισσότερες.

Επίσης, οι παίκτες της ομάδας του Κερατσινίου έγιναν και εθελοντές δότες μυελού των οστών, σε συνεργασία με το "Όραμα Ελπίδας", δημιουργώντας μάλιστα και ένα φοβερά συγκινητικό σποτάκι το οποίο παροτρύνει όλους μας να μιμηθούμε την κίνησή τους αυτή.

Το αποκορύφωμα της φιλανθρωπικής τους δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε φέτος κάνοντας κάτι μοναδικό για τα ελληνικά μπασκετικά δρώμενα. Το "Χαμόγελο του παιδιού" έγινε ο κεντρικός χορηγός φανέλας του Φάρου κάτι το οποίο φυσικά δεν αποδίδει χρήματα στην ομάδα, αντιθέτως η ομάδα προσφέρει και πάλι στα παιδιά που το χρειάζονται. Έτσι λοιπόν οι παίκτες του Φάρου προσφέρουν καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς 10€ για κάθε χαμένη βολή τους στους επίσημους αγώνες του πρωταθλήματος.

Ο πρωτεργάτης του Φάρου Κερατσινίου, Βαγγέλης Τσάπας μίλησε σχετικά με τη φιλανθρωπική δράση του Συλλόγου λέγοντας: "Η αγάπη μας για το μπάσκετ μετουσιώνεται και σε αγάπη για το κοινωνικό σύνολο. Από πέρυσι ξεκινήσαμε μία σειρά φιλανθρωπικών δράσεων οι οποίες πρωτίστως κάνουν εμάς τους ίδιους χαρούμενους και έπειτα όλους τους υπόλοιπους. Το παν είναι να βοηθάμε όσο μπορούμε έστω και στο ελάχιστο. Έχουμε βρει τον τρόπο λοιπόν να προσφέρουμε σε διάφορες δράσεις και μέσω αυτών να κινητοποιούμε και τους άλλους γύρω μας να κάνουν κάτι παρόμοιο. Ο Φάρος ετοιμάζει και άλλες κινήσεις στο προσεχές μέλλον στις οποίες ευελπιστούμε να βρούμε άξιους συμπαραστάτες. Εμείς από την πλευρά μας θα επεκτείνουμε το φιλανθρωπικό μας πρόγραμμα και θα καλέσουμε και άλλους να σταθούν στο πλευρό μας ειδικά στο πρόγραμμα των "χαμένων βολών" με το οποίο προσφέρουμε στο "Χαμόγελο του παιδιού" σε κάθε παιχνίδι μας".

Η κοινωνική δράση του Φάρου Κερατσινίου δε θα σταματήσει εδώ και όπως μαθαίνουμε και από τους υπεύθυνους ετοιμάζουν και άλλα πράγματα εξίσου σημαντικά.

TAGS ΦΑΡΟΣ - ΓΣΛ 2017
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ