ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Καραπάνος: "Ο κόσμος της Πάτρας δικαιούται έναν τελικό"

Καραπάνος: "Ο κόσμος της Πάτρας δικαιούται έναν τελικό"
INTIME SPORTS

Η έδρα του τελικού Κυπέλλου παραμένει άλυτο πρόβλημα και ο πρόεδρος του Απόλλωνα Πάτρας, Κώστας Καραπάνος, επισημαίνει -μέσω του Sport24.gr- το γιατί πρέπει να διεξαχθεί ο τελικός στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στις 5 Απριλίου ο εκπρόσωπος του αχαϊκού μπάσκετ, Απόλλων Πατρών, θα βρεθεί μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων ετών. Οι "μελανόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Το μεγάλο πρόβλημα του ζευγαριού αυτού, ωστόσο, παραμένει η έδρα που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση.

Μετά την πρόκριση των "πράσινων" στον τελικό, ο Δήμος Πατρέων έστειλε εγγράφως αίτημα για τη διεξαγωγή του τελικού στην αχαϊκή πρωτεύουσα, κάτι το οποίο δεν περίμεναν στην ομοσπονδία, η οποία δεν είχε αποφασίσει για την πόλη -και την έδρα- του μεγάλου αγώνα.

Οι Αχαιοί, ωστόσο επέμειναν και μέσω του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επεσήμαναν πως η πόλη της Πάτρας πληροί της προϋποθέσεις για την ανάληψη μιας αθλητικής εκδήλωσης όπως αυτή, ενώ και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, να γίνει ο τελικός στην Πάτρα.

Αμέτοχος, φυσικά, δεν μπορούσε να μείνει ο Απόλλων Πατρών. Ο πρόεδρος της ομάδας, Κώστας Καραπάνος, βρίσκεται στην Αθήνα, όπου και συζητά με την ομοσπονδία και τον Παναθηναϊκό για την έδρα του τελικού και μιλώντας στο Sport24.gr εξηγεί τη θέση των "μελανόλευκων" επί του θέματος.

"Θα έπρεπε κάποια στιγμή ο κόσμος της Πάτρας, ο οποίος δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα και έκτροπα, ένας κόσμος που ακολουθεί την ομάδα σε κάθε παιχνίδι εκτός έδρας, θα έπρεπε να ανταμειφθεί για αυτή τη συμπεριφορά στα παιχνίδια της ομάδας", ήταν η αρχική τοποθέτηση, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι "αυτό και μόνο είναι αρκετό σε κάποιον ώστε να απονείμει τα εύσημα στον κόσμο αυτό. Εμείς ως Απόλλων δεν έχουμε πρόβλημα η ομάδα να παίξει είτε στην Πάτρα, είτε σε κάποια άλλη πόλη. Άλλωστε το γήπεδο θα είναι ουδέτερο, μιας και σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί τελικός στην Πάτρα, θα διεξαχθεί στο "Δημήτριος Τόφαλος". Θεωρούμε πως πρέπει να παίξουμε σε ουδέτερο γήπεδο.

Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει και τον Παναθηναϊκό, που έχει πολλούς φίλους και στην Πάτρα και πρέπει και αυτός να τους τιμήσει, γιατί τα τελευταία τρία χρόνια φιλοξενούμε κόσμο του Παναθηναϊκού δίχως να υπάρξουν επεισόδια. Γι αυτό και μόνο δικαιούνται τελικό στην πόλη τους, όταν έχουμε δει τι συμβαίνει σε άλλες πόλεις, είτε στο ποδόσφαιρο, είτε και στο μπάσκετ. Το οφείλει η ομοσπονδία, το οφείλει το άθλημα να ανταμείψει τους φιλάθλους για την παρουσία τους, αλλά και για να "πυκνώσουν" την παρουσία τους στα γήπεδα.

Στην Πάτρα δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια κανένα αθλητικό γεγονός, πλην του All Star Game, που διεξήχθη πριν τρία χρόνια και όλοι είχαν απονείμει τα εύσημα στους συντελεστές του για την παρουσία και τη συμπεριφορά του κόσμου. Το All Star Game από τότε πήρε μια διαφορετική παρουσία. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλουμε -και εμείς αλλά και οι φορείς- να γίνει τελικός στην Πάτρα. Οι αρμόδιοι φορείς ζήτησαν τελικό στην Πάτρα εδώ και πάρα πολύ καιρό και όταν βγήκαν οι φιναλίστ κατατέθηκε και έγγραφο αίτημα. Όλα ξεκίνησαν από τον Δεκέμβρη, όταν και περάσαμε στον τελικό. Νομίζω πως θα ήταν καλό και για τον Παναθηναϊκό.

Έχουμε καταθέσει πρόταση τριήμερης γιορτής του μπάσκετ. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πρέπει να το σκεφτούν και τα άλλα δύο μέλη, ο Παναθηναϊκός και η ΕΟΚ και να προσανατολιστούν σε αυτή την κατεύθυνση".

Ερωτηθείς για την στάση της ΕΟΚ και του Παναθηναϊκού εξηγεί "Δεν έχουμε μηνύματα από τις δύο πλευρές. Το μόνο που λένε ο Παναθηναϊκός και η ΕΟΚ είναι πως το ΟΑΚΑ είναι μεγαλύτερο γήπεδο. Εμείς έχουμε διαφορετική άποψη επί του θέματος. Δεν θέλουμε να διεξαχθεί τελικός στην έδρα μιας εκ των δύο ομάδων. Το ΟΑΚΑ είναι έδρα του Παναθηναϊκού".

Όσο για την σημασία μιας τέτοιας εκδήλωσης για την πόλη. "Ο κόσμος "διψάει" στην Πάτρα για τέτοιες εκδηλώσεις και το έχει αποδείξει. Έχει πολλά χρόνια να γίνει μια τέτοια εκδήλωση. Στην Πάτρα είχε διοργανωθεί Final Four κυπέλλου στο συγκεκριμένο γήπεδο, όπου και πάλι ήταν γιορτή".

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ