ΚΗΦΙΣΙΑ

Λιακόπουλος: "Ακόμα πιο ψηλά, τη νέα χρονιά"

Λιακόπουλος: "Ακόμα πιο ψηλά, τη νέα χρονιά"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Λιακόπουλος βρίσκεται σε περίοδο διακοπών, απαλλαγμένος από κάθε άγχος, διότι πολύ νωρίς συμφώνησε να μείνει στην Κηφισιά. Διαβάστε τι λέει για τους νεοφώτιστους στην Α1 που τερμάτισαν 5οι, την Εθνική ποδοσφαίρου και το Μουντιάλ.

Άκρως επιτυχημένη ήταν η τελευταία αγωνιστικής σεζόν περίοδος για τη Νέα Κηφισιά, μιας και η νεοφώτιστη στην Basket League, κατάφερε να φτάσει την 5η θέση. Σε αυτήν την πορεία, το δικό του στίγμα άφησε ο Νίκος Λιακόπουλος, καθώς διένυσε μια από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του.

Με 10.5 πόντους, 4,5 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 26:57 λεπτά χρόνου συμμετοχής ανά παιχνίδι, ο 31χρονος γκαρντ ήταν ένα πολύτιμο όπλο στη φαρέτρα του Ηλία Παπαθεοδώρου και μίλησε για όσα έζησε, αλλά και για όσα έρχονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας (www.aenkbc.gr).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Εύκολη ή δύσκολη η απόφαση σου να παραμείνεις στην Κηφισιά; Ποιο ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να πεις το ναι;

Ήταν πολύ εύκολη η απόφαση μου να παραμείνω στην Κηφισιά. Υπήρχε μια κοινή επιθυμία και απόφαση τόσο από μένα όσο και από την διοίκηση της ομάδας σε συνεννόηση με τον προπονητή. Όταν έχεις μια πετυχημένη χρονιά όπως ήταν η φετινή που ξεκίνησε η ομάδα να πετύχει τον αρχικό στόχο που ήταν η παραμονή και καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους στόχους μας και να τερματίσουμε στην 5η θέση, σου αφήνει μια γλυκιά αίσθηση και κάνει πιο εύκολη την απόφαση για παραμονή στην Κηφισιά.

Έχεις πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας σου σε υψηλό επίπεδο. Άλλοι στη θέση σου ίσως να μην βιαζόντουσαν τόσο πολύ να συμφωνήσουν με την ομάδα. Εσύ θεωρείς πως βιάστηκες;

Όχι , θεωρώ πως η κάθε κίνηση γίνεται την κατάλληλη στιγμή και εγώ έκανα την σωστή κίνηση τη σωστή στιγμή. Όπως σου είπα είχα έως προτεραιότητα μου να παραμείνω στην ομάδα και από τη στιγμή που είχα να μιλήσω με ανθρώπους που τους ήξερα και με ξέρανε και υπήρχε αλληλοεκτίμηση ήταν πολύ εύκολη η απόφαση μου. Προσωπικά για μένα δεν υπήρχε κανένας λόγος να περιμένω κάτι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Πέρσι η Κηφισιά με το «καλημέρα» στην Basket League έβαλε ψηλά τον πήχη με τις εμφανίσεις της και την κατάληψη της 5ης θέσης . Τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος; Ποιοι είναι οι στόχοι;

Αυτό που πρέπει να περιμένει όλος ο κόσμος και που θέλουμε και εμείς να πετύχουμε, είναι να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, όπως είχαμε και αυτή την χρονιά, να κοιτάξουμε παιχνίδι- παιχνίδι ξεχωριστά από την αρχή του πρωταθλήματος, να μην βάλουμε στόχο κάποια θέση γιατί αυτό μπορεί να μην σου βγει και σε καλό κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Το μόνο που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας θα είναι να μπαίνουμε σε όλα τα παιχνίδια και να είμαστε ανταγωνιστικοί και μέσα από την σκληρή προπόνηση καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς να δούμε αν θα μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο από αυτό που πετύχαμε φέτος.

Σε μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις ποια ήταν η στιγμή που σου μένει;

Οι στιγμές ήταν πάρα πολλές μέσα στην χρονιά οι περισσότερες ευχάριστες καθώς από πολύ νωρίς είχαμε πετύχει το στόχο μας και απαλλαγμένοι από το άγχος απολαμβάναμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά! Αυτό βέβαια το οποίο μένει σε εμένα πιο βαθιά χαραγμένο, είναι η νίκη που κάναμε στην Δράμα και για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε, με το τρίποντο του Τσαλδάρη, στο παρά ένα, αλλά και γιατί ουσιαστικά με αυτή τι νίκη εδραιωθήκαμε στην 5η θέση και διεκδικήσαμε μέχρι το τέλος το κάτι παραπάνω

Με την εμπειρία που διαθέτεις τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που έκανε την Κηφισιά να ξεχωρίσει;

Το βασικό είναι ότι είναι ομάδα και όλοι δουλεύουν για το σύνολο! Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο…. Η διοίκηση λειτουργεί άψογα και με τις κινήσεις μας κάνει να μπαίνουμε στο γήπεδο και να μην μας απασχολεί τίποτα άλλο εκτός από το παιχνίδι. Το προπονητικό τιμ δουλεύει πάρα πολύ και προσπαθεί καθημερινά να μας κάνει να βλέπουμε την κάθε προπόνηση ξεχωριστά και να μας ετοιμάσει τέλεια για το ματς που ακολουθεί. Όλα λειτουργούν άψογα με συνέπεια να βγαίνει ένα φοβερό αποτέλεσμα!

Ξέρω ότι σου αρέσει το ποδόσφαιρο άρα θα παρακολουθείς και Μουντιάλ. Την Εθνική μας πως την είδες στα γήπεδα της Βραζιλίας;

Ναι παρακολουθώ Μουντιάλ και πιστεύω ότι η Εθνική μας πήγε πάρα πολύ καλά. Με εξαίρεση το πρώτο ματς με την Κολομβία όπου έχασε σχετικά εύκολα σε όλα τα αλλά παιχνίδια ήταν καλή και ανταγωνιστική. Στο ματς με την Κόστα Ρίκα έπαιξε πολύ καλά και νομίζω πως το αποτέλεσμα την αδικεί ως έναν βαθμό, γιατί είχε τις ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι και να το κερδίσει πριν την παράταση και τα πέναλτι.

Φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου; Ποια ομάδα βλέπεις;

Είναι πολύ ρευστά τα πράγματα. Δεν έχει ξεχωρίσει κάποια ομάδα θεαματικά. Η Γερμανία έχει δείξει μια σταθερότητα στο παιχνίδι της και είναι σκληρή ομάδα, η Γαλλία παίζει καλά και από κει και πέρα λόγω έδρας η Βραζιλία πιστεύω ότι αν όχι τελικό θα φτάσει στα ημιτελικά, ενώ και η Αργεντινή παίζει καλό ποδόσφαιρο και διαθέτει μεγάλα ονόματα. Αυτές οι τέσσερις νομίζω ότι θα ξεχωρίσουν.

Και τώρα διακοπές;

Ναι βέβαια διακοπές και ξεκούραση οικογενειακά, να φορτίσουμε τις μπαταρίες γιατί στα τέλη Αυγούστου ο κόουτς θα περιμένει με άγριες διαθέσεις!!

TAGS ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ