ΙΚΑΡΟΣ

Ίκαρος Καλλιθέας - Καβάλα 75-67

Ίκαρος Καλλιθέας - Καβάλα 75-67
INTIME SPORTS

Ο Ίκαρος Καλλιθέας κατάφερε να πάρει την εντός έδρας νίκη απέναντι στην Καβάλα με 75-67 και να "κλειδώσει" ουσιαστικά την παραμονή του στην κατηγορία.

Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης κατάφεραν να γυρίσουν την εις βάρος τους διαφορά και να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης "μίλησε" στα κρίσιμα σημεία για τους γηπεδούχους και χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Για τους νικητές ο Τόμπσον σταμάτησε στους 19 πόντους, όμως τα καθοριστικά καλάθια του Γιάννη Καλαμπόκη έκαναν την διαφορά (12π.). Από την πλευρά της Καβάλας, ο Μπράνκο Γιόροβιτς ήταν εξαιρετικός, σημειώνοντας 23 πόντους, αλλά δεν αρκούσε η δική του εμφάνιση για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

Ο αγώνας

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον Ίκαρο Καλλιθέας, προηγούμενοι με 7-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι - τρίποντο Κράσιτς στο 5' -, μειώνοντας σε 3-7, προτού "απαντήσει" γρήγορα ο Μάκιντος (3-9).

Ο Ίκαρος Καλλιθέας ανέβασε την απόδοση του, αλλά ο Μπράνκο Γιόροβιτς διατηρούσε την Καβάλα σε ρόλο οδηγού (10-17). Η διαφορά που υπήρχε δεν καλύφθηκε από τους γηπεδούχους, οι οποίοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με -5 (17-22).

Στην δεύτερη περίοδο ο Ίκαρος θέλησε να αντιδράσει και να μειώσει την διαφορά, ώστε να μπει ξανά στην διεκδίκηση της νίκης. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους και προηγήθηκαν με ακόμα ένα καλάθι του Γιόροβιτς 25-36, στο 15'.

Κάπου εκεί, ο Ίκαρος κατάφερε να πλησιάσει στο σκορ και με 2/2 βολές από τον Τζικάνοβιτς να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής (35-38) για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 35-45.

Έφερε τα πάνω - κάτω...

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Καβάλα κατάφερε να μην επιτρέψει και πάλι στον Ίκαρο να πλησιάσει παρά τις προσπάθειες του Γιάννη Καλαμπόκη να ισορροπήσει το ματς (44-49). Ο Παλάσιο, λοιπόν στο 26' έδωσε προβάδισμα 7 πόντων στους φιλοξενούμενους (44-51).

Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έκαναν την μεγάλη ανατροπή και κατάφεραν με διαδοχικά τρίποντα του Καλαμπόκη και του Πολυτάρχου να κλείσουν την τρίτη περίοδο με +4 πόντους και 57-53!

Στα τελευταία δέκα λεπτά η Καβάλα προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά από την στιγμή που πέρασε μπροστά πολύ δύσκολα η Καβάλα θα κατάφερνε να αντιστρέψει την κατάσταση, η οποία γνώρισε τελικά την ήττα με 75-67.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 35-45, 57-53, 75-67.

Ίκαρος Καλλιθέας (Λυκογιάννης): Χάρις 13(1), Αγαδάκος 4, Φαλέκας, Καράμπουλας 4, Πολυτάρχου 3(1), Τόμπσον 19, Καλαμπόκης 12(2), Τζικάνοβιτς2, ΜακΑλάρνι 8(2), Κερασοβίτης, Πετροδημόπουλος 4, Κράσιτς 6(2).

Καβάλα (Πρίφτης): Μάκιντος 15(3), Παλάσιο 8, Κοστόφ 5(1), Στεφανίδης, Σίμονς 10, Γεωργάκης, Γιόροβιτς 23(3), Καραποστόλου 2, Αγγελόπουλος 4.

TAGS ΙΚΑΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ