ΡΕΘΥΜΝΟ

"Προάγει τον συγκρητισμό το Ρέθυμνο"

"Προάγει τον συγκρητισμό το Ρέθυμνο"

Συνέντευξη ενόψει του φιλικού που θα δώσει στις 19 Σεπτεμβρίου με τον Παναθηναϊκό στα "Δύο Αοράκια" έδωσαν οι διοίκηση της ομάδας και η δημοτική αρχή του Ηρακλείου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα (31/8) ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Κώστα Βαρδαβάς, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κ. Μπάμπης Μαρκάκης, ο μεγαλομέτοχος Κωστής Ζομπανάκης και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Ηρακλής Μανουκαράκης με αφορμή την διεξαγωγή του φιλικού παιχνιδιού του ΑΓΟΡ με τον Παναθηναϊκό. Αυτή η πολύ δυνατή αναμέτρηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στο κλειστό γυμναστήριο "Δύο Αοράκια" στο Ηράκλειο είναι εξαιρετικά σημαντική στην προσπάθεια που γίνεται και γι αυτό επιλέχθηκε να δοθεί μία συνέντευξη Τύπου με παρόντες τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και τη δημοτική αρχή της πόλης.

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του να εκπροσωπείται ολόκληρη η Κρήτη από το Ρέθυμνο στην Basket League, ενώ εξήρε την προσπάθεια που γίνεται."Είναι γνωστή η προσήλωση του Δήμου για τη διάδοση του αθλητισμού σε κάθε επίπεδο. Τελευταία έχουμε επικεντρωθεί στο μπάσκετ. Θέλουμε να μυήσουμε όσο γίνεται περισσότερους δημότες στον αθλητισμό, και να κάνουμε το Ηράκλειο πόλο έλξης. Ο μεγαλύτερος Δήμος της Κρήτης παρακολουθεί τις προσπάθειες που γίνονται στα αθλητικά δρώμενα. Αγωνιούμε για τις εξελίξεις στον αθλητισμό. Παρακολουθούμε την προσπάθεια του Ρεθύμνου που εκπροσωπεί το νησί στην πρώτη κατηγορία. Είναι σημαντικό να εκπροσωπείται η Κρήτη στην πρώτη κατηγορία. Ευελπιστούμε και το Ηράκλειο να κάνει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Θα πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι οτιδήποτε γίνει πρέπει να είναι βιώσιμο. Καλωσορίζουμε τους ανθρώπους του Ρεθύμνου στην πόλη μας. Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός έστω και σε φιλικό επίπεδο θα φιλοξενηθεί εδώ και εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τέτοια γεγονότα που προβάλλουν την πόλη και προωθούν τον αθλητισμό. Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε να φιλοξενήσουμε αυτό το παιχνίδι και καλούμε τους Ηρακλειώτες να παρακολουθήσουν το ματς.

Το σημαντικό στοιχείο στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι το ότι θα έλθει ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο, αλλά η εξωστρέφεια που δείχνει το Ρέθυμνο. Προάγει το συγκρητισμό. Μπορούμε σε επίπεδο αθλητικών συλλόγων της πόλης να πάρουμε στοιχεία από αυτή τη συνεργασία. Καλούμε αυτούς που θέλουν να λέγονται παράγοντες να παίρνουν και να αφομοιώνουν ότι καλό υπάρχει".

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπης Μαρκάκης, καλωσόρισε την ομάδα στο Ηράκλειο και επεσήμανε πως θα στηριχθεί αυτή η προσπάθεια από τον κόσμο του Ηρακλείου. "Καλωσορίζω τους ανθρώπους του Ρεθύμνου. Ευχαριστούμε που μας δίνουν τη δυνατότητα να έλθει μια μεγάλη ομάδα στο Ηράκλειο. Το μπάσκετ είναι εδώ σε όλα τα επίπεδα. Οι Ηρακλειώτες το έχουν αγκαλιάσει. Πιστεύω ότι θα αγκαλιάσουν και αυτόν τον αγώνα. Το μπάσκετ έχει μέλλον στην Κρήτη. Θα έχουν την βοήθεια σε ότι επιλέξουν οι άνθρωποι του Ρεθύμνου, και πιστεύω ότι θα στηριχτούν από όλο τον κόσμο του Ηρακλείου.

Το εισιτήριο θα είναι 5 ευρώ κι αυτό είναι μια προσφορά του Ρεθύμνου. Μ’ αυτά τα χρήματα θα πληρωθούν οι ανάγκες του κλειστού. Αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί από τους Ηρακλειώτες. Τα εισιτήρια θα πωλούνται στα σωματεία, στην ΕΚΑΣΚ και στο Δήμο, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για παιδιά μέχρι 10 ετών".

Ζομπανάκης: "Στο μέλλον θα παίζουμε Ευρώπη"

Ο μεγαλομέτοχος του Ρεθύμνου, Κωστής Ζομπανάκης, πήρε στην συνέχεια τον λόγο, ευχαριστώντας τον Δήμο Ηρακλείου και την ΕΚΑΣΚ για την φιλοξενία, ενώ τόνισε πως η ομάδα θα αντιπροσωπεύει ολόκληρη την Κρήτη, καλώντας τον κόσμο στο γήπεδο.

"Ευχαριστώ το Δήμο που μας φιλοξενεί, και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ Μπάμπη Μαρκάκη. Οι κρητικοί του εξωτερικού είμαστε πρώτα από όλα κρητικοί. Η ιδέα της δημιουργίας του Ρεθύμνου «Cretan Kings» ήταν μια ομάδα που θα αντιπροσωπεύει όλη την Κρήτη. Έχουμε προκριθεί στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι δεν παίζουμε εκεί γιατί η βιωσιμότητα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για μας. Πιστεύω όμως ότι στο μέλλον θα το κάνουμε κι αυτό. Έχουμε συμπαράσταση από όλη την πόλη στην προσπάθεια μας. Εγώ είμαι από τα Χανιά, η γυναίκα από Ανώγεια, και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα αντιπροσωπεύει όλη την Κρήτη. Είναι μεγάλη χαρά για μας που το παιχνίδι με τον ΠΑΟ θα γίνει στο Ηράκλειο. Περιμένουμε να δούμε πόσος κόσμος θα ρθει και ποιον θα χειροκροτήσει περισσότερο...Η ομάδα μας είναι και φέτος πολύ αθλητική. Είδατε τον Κλουφ με την Εθνική Ολλανδίας. Συνεχίζουμε και παίρνουμε "λαβράκια".

Ο κ. Ζομπανάκης αναφέρθηκε επίσης και στην κοινωνική προσφορά της ομάδας στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου.

"Η ομάδα είναι κοινωνικό κίνημα γιατί μέσω αυτού κάνουμε κοινωνική εργασία. Έχουμε ένα πρόγραμμα όπου μαζί με το ίδρυμα Νιάρχου βοηθάμε για να οργανώσουμε το μπάσκετ των Δημοτικών σχολείων του Ρεθύμνου. Φτιάχνουμε γήπεδα στα σχολεία και συμμετέχουν σε πρωτάθλημα. Έχουμε σχολική εξέδρα οργανωμένη από τη ΦΑΓΕ. Είναι κι αυτό μια προσφορά. Έχουμε δύο προγράμματα. Στο πρώτο έχουμε βάλει παρτέρια σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν και τα παιδιά μαθαίνουν να φυτεύουν. Φέτος θα έχουμε φάρμα και ότι βγαίνει θα πηγαίνει στα συσσίτια της εκκλησίας. Το δεύτερο πρόγραμμα λέγεται "ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ", και καταγράφει τις ανάγκες υποδομής των σχολείων. Χρησιμοποιούμε τους παίκτες ως πρεσβευτές".

Τέλος, ο κ. Ζομπανάκης είπε: "Το μπάσκετ είναι το νούμερο 2 άθλημα στην Ελλάδα, και είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είμαστε σε ένα κορυφαίο άθλημα για το οποίο οι Έλληνες πρέπει να υπερηφανεύονται. Παίζουμε στα ίσα τις μεγάλες ομάδες. Θα ήταν ωραίο να βγει ένα παιδί δικό μας στην Εθνική. Δουλεύουμε στις Ακαδημίες για να πάμε ένα βήμα πιο πέρα".

Μανουκαράκης: "Να αλλάξουν πράγματα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις"

Ο πρόεδρος της ομάδας, Ηρακλής Μανουκαράκης, στις δηλώσεις του τόνισε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα στο Ρέθυμνο. "Ευχαριστούμε το Δήμο και την ΕΚΑΣΚ. Τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο γίνεται πολύ καλή δουλειά με διοικητική, οικονομική, αγωνιστική σταθερότητα. Στόχος μας είναι να γίνει η αγαπημένη ομάδα όλης της Κρήτης. Πιστεύουμε ότι η Κρήτη αξίζει να έχει μια ομάδα να πρωταγωνιστεί. Μακάρι να υπάρξουν και άλλες στο μέλλον. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/9, και ευελπιστούμε σε μεγάλη συμμετοχή του κοινού του Ηρακλείου".

Επίσης, επεσήμανε πως ο φετινός στόχος της ομάδας είναι τα πλέι οφ, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα για να βγει στην Ευρώπη το Ρέθυμνο.

"Στόχος μας είναι να είμαστε και φέτος στα πλέι – οφ και να πλασαριστούμε στην καλύτερη δυνατή θέση. Για να παίξει η ομάδα στην Ευρώπη θα πρέπει να έχει τα στάνταρ που χρειάζεται, και να μη μας επηρεάσει οικονομικά μια τέτοια κίνηση. Να αλλάξουν πράγματα στις Ευρωπαικές διοργανώσεις. Όταν είμαστε βέβαιοι ότι δε θα επηρεάσει την οικονομική υγεία της ομάδας θα το κάνουμε".

Ο κ. Μανουκαράκης ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, λέγοντας: "Η ομάδα γεννήθηκε στο Ρέθυμνο, όμως είμαστε κρητικοί. Δεν είναι μεγάλη απόσταση 60χλμ το ένα γήπεδο από το άλλο. Πάνω από όλα είμαστε Κρητικοί. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που στην ομάδα βρίσκονται 4 παιδιά από την Κρήτη. Τρία από αυτά είναι από το Ρέθυμνο (Δουλγεράκης, Παναρετάκης, Πατάτας) κι ένα από το Ηράκλειο (Θεοδωρίδης). Φιλοδοξία μας είναι να μην ξαναφύγει παιδί από την Κρήτη για να παίξει σε ομάδα της Α1 κατηγορίας αλλά να μείνει εδώ".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Οι Beatles στην Αράχοβα. Η λεπτομέρεια που λίγοι εντοπίζουν στην φωτογραφία

Πριν από ακριβώς 50 χρόνια οι Beatles πατούσαν το πόδι τους στην Ελλάδα. Ο φωτογράφος Αριστοτέλης Σαρρηκώστας που τους απαθανάτισε θυμάται και αφηγείται στο NEWS 24/7

Ελληνίδα, ξεκαβάλα επιτέλους από το φλαμίνγκο

Η επιδημία των φουσκωτών ροζ φλαμίνγκο καλά κρατεί. Εδώ εκείνες που τα 'δάμασαν' καλύτερα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ NEWS 24/7

Στο μπαρ του τρόμου στην Κω: 'Ήταν σαν πόλεμος'

Τι λένε οι πελάτες και το προσωπικό του μπαρ White Corner που κατέρρευσε με τον σεισμό των 6.6 Ρίχτερ. Οι σκηνές πανικού, οι πρώτες αντιδράσεις και τα διατηρητέα κτίρια χωρίς άδεια. Διαβάστε το οδοιπορικό του News 24/7 (Pics)

Το ‘Game of Thrones’ κάνει την έκπληξη με νέο τρέιλερ: 9 στιγμές που κρατήσαμε

Σημαντικές στιγμές από το υπόλοιπο του 7ου κύκλου σε ένα νέο τρέιλερ.

ΘΕΜΑ NEWS 24/7

Τι γίνεται με τα παιδιά του πολέμου που ενηλικιώθηκαν στην Ελλάδα

Πρώην ασυνόδευτα παιδιά του πολέμου που πλέον ως ενήλικοι φιλοξενούνται σε ξενώνα της PRAKSIS, μιλούν στο News 24/7. Από τη Συρία, το Αφγανιστάν και τις βομβαρδισμένες πατρίδες τους, σε camp των νησιών και τώρα στην Αθήνα. Η νέα ζωή, ανοίγεται μπροστά τους (Vid)

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24