ΡΕΘΥΜΝΟ

Γιαπλές: "Μεγαλύτερο γήπεδο"

Γιαπλές: "Μεγαλύτερο γήπεδο"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Ρεθύμνου, Θανάσης Γιαπλές μίλησε για την πρόκριση των Κρητικών στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Θανάσης Γιαπλές μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra για την πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε.

" Αυτό που μένει είναι μια υπέροχη γεύση, μια μεγάλη ευχαρίστηση γιατί εδώ στο Ρέθυμνο έγινε η υπέρβαση που όλοι ήθελαν. Η δουλειά εδώ είναι υποδειγματική. Η βάση για να γίνουν μεγάλες, επιτυχίες είναι πάντα η διοικητική σταθερότητα και η σιγουριά έτσι ώστε να ασχολείσαι μόνο με το μπάσκετ. Αυτό εγώ το έχω ελάχιστες φορές στην καριέρα μου. Πρώτη φορά που ασχολούμαι πρώτη φορά με το μπάσκετ 100%".

Στη συνέχεια είπε: " Το γήπεδο ήταν γεμάτο, ανταποκρίθηκε ο κόσμος παρότι ήταν καθημερινή. Ήταν μεγάλη προσδοκία να μπούμε στα ημιτελικά και να παίξουμε με τον πρωταθλητή Ευρώπης, προφανώς αν περάσει, τουλάχιστον ένα παιχνίδι εδώ στην έδρα μας. Ο κόσμος όπως πάντα ήταν πολύ ενθουσιώδης και πάντα μέσα σε φίλαθλα πνεύματα".

Για το εάν φοβήθηκε να αναλάβει την ομάδα στα μέσα της χρονιάς: " Όχι βεβαία. Όταν ο Στέργιος (σ.σ. Κουφός) είχε αυτό το πρόβλημα υγείας κοούτσαρα την ομάδα για τρία παιχνίδια και πήρα την κρυάδα. Μου έχει ξανατύχει το ίδιο στα Τρίκαλα, σχεδόν για μια σεζόν. Δεν είχα ούτε έχω θέμα φόβου. Είχα ευθύνη για το αν θα καταφέρω να την κρατήσω στο ίδιο επίπεδο που ήταν".

Έπειτα ανέφερε: " Η δουλειά η δική μας είναι να προλαβαίνουμε τις άσχημες πιθανότητες που υπάρχουν. Όταν όλα δουλεύουν ρολόι όπως εμείς σήμερα, μετά το 25' δεν χρειάστηκε να κάνω παρά μόνο κάποιες αλλαγές. Εγώ όφειλα απλά να επισημάνω στους παίκτες μου ότι το ματς είναι πολύ δύσκολο και ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα που θα θέλουν να αντιδράσουν. Από την άλλη ήταν ξεκάθαρο για μένα ότι το ρόστερ μας είναι πιο πλούσιο, η ομάδα μας είναι πιο γρήγορη και πιο φρέσκια με περισσότερη ενέργεια και δεν θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να ακολουθήσει παίζοντας δύο παιχνίδι σε δύο μέρες".

Για τους στόχους του συλλόγου: " Ξέρετε τις φιλοδοξίες του κυρίου Zομπανάκη. Το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό το γήπεδο το οποίο δεν αξίζει πλέον σε αυτή την ομάδα. Δεν πληροί της προϋποθέσεις για την Ευρώπη. Πρέπει να έχουμε ένα πολύ μεγαλύτερο γήπεδο. Η λύση είναι είτε να πάμε να παίξουμε αλλού π.χ. σε άλλη πόλη στα Χανιά ή το Ηράκλειο που δεν το θέλει κανείς γιατί υπάρχει το τοπικιστικό στοιχείο ή να βελτιωθεί το υπάρχον γήπεδο, ή να φτιαχτεί κάποιο άλλο. Επειδή ξέρω την "τρέλα" του κυρίου Ζομπανάκη, πιστεύω ότι δεν θα αργήσει να γίνει και αυτό".

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ