ΤΡΙΚΑΛΑ

Ίνγκραμ: "Play offs; Γιατί όχι..."

Ο Τζάστιν Ίνγκραμ συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη των Τρικάλων επί του Απόλλωνα Πάτρας (83-70) και μιλώντας στο Sport24.gr εξέφρασε την πίστη του πως οι Θεσσαλοί μπορούν να βρεθούν στα play offs του πρωταθλήματος.

Μία ακόμα πολύ σημαντική επικράτηση πρόσθεσαν στη συλλογή τους τα Τρίκαλα. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Πάτρας και αποδείχθηκε αφιλόξενη οικοδέσποινα, καθώς πήρε τη νίκη με 83-70 , σε ένα παιχνίδι που είχε τον έλεγχό στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

Οι Θεσσαλοί είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Τζάστιν Ίνγκραμ. Ο Αμερικανός ήταν ο ηγέτης του συνόλου, με τους 24 πόντους που πέτυχε, "καταστρέφοντας" κάθε αμυντικό πλάνο που είχε σχεδιάσει ο Νίκος Βετούλας, με σκοπό να τον σταματήσει.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr για τη σημασία της 8ης φετινής νίκης της ομάδας, και τον ρόλο εντός του συνόλου. Επιπλέον, αναφέρεται στην παρουσία του κόσμου, για τον οποίο μιλά με τα καλύτερα λόγια, ενώ θέτει τους στόχους του για το μέλλον.

Προσθέσατε μία ακόμα νίκη στη συλλογή σας. Πού κρίθηκε η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας;

"Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες πάλεψαν για τη νίκη, γεγονός το οποίο έκανε την αναμέτρηση πολύ ανταγωνιστική. Είμαι πολύ χαρούμενος για την εξέλιξη του αγώνα, γιατί πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη η οποία μας βοηθά στην προσπάθεια που κάνουμε για παραμονή στην κατηγορία. Ξέρω πως έχασαν κάποιες ομάδες που βρίσκονται στην ίδια θέση με εμάς, οπότε μπορώ να πω πως η νίκη μας ήταν πολύ σπουδαία απόψε".

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι σας μέχρι το χθεσινό, παίξατε χωρίς φιλάθλους. Το ότι τους είδατε ξανά στο κλειστό των Τρικάλων πόσο σημαντική ήταν για εσάς;

"Οι φίλαθλοι είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Δημιουργούν σπουδαία ατμόσφαιρα. Με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν σταματούν να φωνάζουν στα παιχνίδια της ομάδας. Ήταν πολύ σκληρό που δεν τους είχαμε μαζί μας, όμως όποτε τους έχουμε στο πλευρό μας είμαστε χαρούμενοι, καθώς νιώθουμε πως παίζουμε με έναν παίκτη παραπάνω".

Με τη νίκη αυτή κάνατε σημαντικό βήμα για την παραμονή, ενώ βρίσκεστε κοντά στις θέσεις των play offs...

"Είμαστε σε πολύ καλή θέση αυτή τη στιγμή. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Νέα Κηφισιά και θα στρέψουμε εξ ολοκλήρου την προσοχή μας σε αυτό. Μετά το τέλος του αγώνα θα δούμε που μπορούμε να στοχεύουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Θα θέλαμε να πάμε στα Plat offs, αλλά αυτό θα φανεί. Θεωρώ πως μπορούμε να βρεθούμε εκεί".

Για έναν ακόμα αγώνα πραγματοποίησες ηγετική εμφάνιση. Ο ρόλος αυτός σου δίνει πίεση;

"Δεν υπάρχει πίεση στους ώμους μου. Μπορεί σε κάποια παιχνίδια να υπήρχε άγχος, όμως ήμουν ηγέτης σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Αυτός είναι ο ρόλος μου. Βγαίνω στο παρκέ και κάνω αυτό που είναι καλύτερο για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου".

Ίνγκραμ: "Play offs; Γιατί όχι..."
INTIME SPORTS

Κόντρα στον Ολυμπιακό δείξατε πολύ καλά στοιχεία. Πόσο σας βοήθησε η αναμέτρηση αυτή;

"Κάθε φορά που παίζουμε με κάποια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και παίζουμε καλά, είναι φυσικό να βοηθάει αυτό στην ψυχολογία. Πιστεύω πως παίξαμε καλά απέναντι στον Ολυμπιακό. Κάναμε κάποια λάθη, που όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες δεν επιτρέπονται. Πλέον παίζουμε πολύ καλά και το παιχνίδι αυτό βοήθησε πολύ".

Ο πατέρας σου είναι προπονητής στο Κολέγιο. Πόσο σημαντικό άτομο είναι για εσένα;

"Είναι πάρα πολύ σημαντικό πρόσωπο για εμένα. Όχι μόνο για την καριέρα μου, αλλά και για όλη τη ζωή μου. Ο πατέρας μου είναι ο καλύτερός μου φίλος. Το να τον έχω και προπονητή με βοήθησε πάρα πολύ να παίξω στο καλύτερο δυνατό και να πιέσω όσο πιο σκληρά τον εαυτό μου για να γίνω καλύτερος παίκτης. Είναι καταλυτική η παρουσία του στη ζωή μου".

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τα Τρίκαλα;

"Μου αρέσει η ζωή στα Τρίκαλα. Είναι μια μικρή πόλη, αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγάλες πόλεις. Είναι όμορφο μέρος για να μείνει κάποιος. Ο καιρός τις περισσότερες μέρες είναι πάρα πολύ ωραίος, οπότε μπορώ να πω πως μου αρέσει η ζωή εδώ".

Κατά τη διάρκεια της σεζόν έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Πόσο επηρέασαν την χημεία σας, ως ομάδα;

"Δεν υπήρξαν αλλαγές στη χημεία του συνόλου. Δημιουργήσαμε χημεία και παράλληλα φιλία ανάμεσά μας. Πάντα όταν φεύγει κάποιος παίκτης είναι δύσκολα τα πράγματα, καθώς χρειάζεται χρόνος ώστε ο νέος παίκτης να μπει στο κλίμα. Αλλά, η μετάβαση ήρθε με τον καλύτερο τρόπο με τους νέους παίκτες. Στο τέλος της μέρας, το μπάσκετ είναι μια τεράστια επιχείρηση και αυτά συμβαίνουν συχνά. Παίζουμε καλό μπάσκετ τώρα, έτσι φαίνεται πως οι αποφάσεις για αλλαγές ήταν σωστές".

Ο Κένι Κάντζι πήρε μεταγραφή για την Σάσαρι και ήδη έχει κατακτήσει ένα τρόπαιο, στην Ιταλία. Αποτελεί παράδειγμα για εσένα η πορεία του;

"Ξέρω πως ο Κένι πήγε σε μια ομάδα που αγωνίστηκε στην Euroleague και κατέκτησε τρόπαιο μαζί της, κάτι το οποίο ήταν πολύ σπουδαίο. Είμαι χαρούμενος για τον Κένι και γι αυτό που κατάφερε. Έχει συμπαίκτες υψηλού επιπέδου και αυτό τον βοηθάει να κατακτά τρόπαια. Αυτό θέλω κι εγών από την καριέρα μου και ως προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύω".

Σχετικά με τη συνέχεια, ο κόσμος των Τρικάλων τι μπορεί να περιμένει από εσάς;

"Να είστε σίγουροι, πως σε κάθε παιχνίδι θα βγαίνουμε στο παρκέ και θα δίνουμε ό,τι έχουμε για να παίρνουμε νίκες. Σήμερα και αύριο θα απολαύσουμε αυτό που πετύχαμε κόντρα στον Απόλλωνα, όμως από το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουμε τη δουλειά για την αναμέτρηση με την Κηφισιά. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που μας κέρδισε στον πρώτο γύρο. Θα προσπαθήσουμε και σε αυτό το παιχνίδι να είμαστε σκληροί και να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε".

TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ