ΠΑΟΚ

Χαραλαμπίδης: "Δε φτάσαμε εκεί που θέλαμε"

Χαραλαμπίδης: "Δε φτάσαμε εκεί που θέλαμε"

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης μίλησε στα παιδιά στο καλοκαιρινό καμπ του ΠΑΟΚ στο οποίο βρέθηκε και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σεζόν που ολοκληρώθηκε

Στο καλοκαιρινό καμπ του ΠΑΟΚ βρέθηκε την Τετάρτη ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών.

Ο άσος του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε ότι οι επίδοξοι αθλητές πρέπει να αγαπούν πραγματικά τον αθλητισμό και αναφέρθηκε στο ίνδαλμα του που είναι ο Διαμαντίδης.

"Το ότι βρίσκεστε εδώ, τόσα πολλά παιδιά, κατακαλόκαιρο, σημαίνει ότι αγαπάτε τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Δεν μπορείτε, ίσως, να συνειδητοποιήσετε σε αυτήν την ηλικία πόσο σημαντικό είναι πως αυτό που κάνετε είναι εφόδιο για το μέλλον. Είναι οι παρέες που κάνετε μεταξύ σας, είναι η συνεργασία που θα μάθετε να έχετε με τον προπονητή και τους συμπαίκτες σας, πράγματα σημαντικά για την πορεία σας στη ζωή και τον αθλητισμό", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Καταλαβαίνω πως είστε σε ηλικία δύσκολη, οι γονείς σας ζητάνε πολλά, να διαβάζετε, να είστε καλοί στο σχολείο, να είστε καλοί σε φροντιστήρια, στον αθλητισμό. Γενικά, όλοι σας ζητάνε να είστε τέλειοι παντού. Αυτό δε γίνεται. Αυτό, όμως, που μπορεί να γίνει είναι να προσπαθείτε να είστε σε υψηλό επίπεδο σε όλα. Να μην αφήνετε το σχολείο ποτέ, να μην αφήνετε τον αθλητισμό και είναι σημαντικό που υπάρχουν τέτοια καμπ για να δουλεύετε".

Στη συνέχεια είπε:

Για την ενασχόλησή του με το μπάσκετ: "Αγάπησα το μπάσκετ βλέποντας την εθνική Ελλάδας να κατακτά τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της, το 1987".

Για την δουλειά στο γήπεδο: "Δουλεύοντας μπορείτε πάντα να γίνεται καλύτεροι. Όταν ήμουν μικρότερος, δε σούταρα σχεδόν καθόλου, ούτε στους αγώνες, ούτε στις προπονήσεις, γιατί νόμιζα ότι δεν ήμουν καλός στο σουτ. Πέρασα πολλά καλοκαίρια κάνοντας μόνος μου σουτ και έφτασα σε σημείο να πιστεύω ότι μπορώ να σουτάρω και να πετυχαίνω, όπως στο φετινό παιχνίδι με τον Αρη, 6/6 τρίποντα".

Για τα πρότυπά του: "Μου αρέσει να έχω πρότυπα παικτών που παίζουν εδώ, που είναι Ελληνες. Αγαπάω, λοιπόν, πολύ τον Δημήτρη Διαμαντίδη, γι' αυτό που κάνει και για ότι είναι. Είναι σημαντικό παράδειγμα για όλους σας! Μπορεί να είναι ο πολυτιμότερος παίκτης ενός αγώνα, χωρίς να βάλει ούτε ένα καλάθι! Το μπάσκετ δεν είναι μόνο οι πόντοι, είναι χίλια δυο άλλα πράγματα που αυτός όλα τα κάνει καλά, άμυνες ριμπάουντ και αυτά είναι εξίσου σημαντικά με τα καλάθια".

Για την καριέρα του: "Είμαι χαρούμενος που έπαιξα σε ομάδες που περνούσα καλά. Μια καλή χρονιά ήταν, για παράδειγμα, με τον Πανελλήνιο, με τον οποίο συμμετείχα στο φάιναλ φορ του Ουλεμπ Καπ, όπως και η φετινή στον ΠΑΟΚ. Παρότι δε φτάσαμε εκεί που θέλαμε, ήταν όμορφα γιατί ήμασταν μια πολύ ωραία παρέα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ