ΠΑΟΚ

Τροπαιούχοι και πρώην των ΠΑΟΚ-Αμαρουσίου

Τροπαιούχοι και πρώην των ΠΑΟΚ-Αμαρουσίου
INTIME SPORTS

Ποιοι έχουν δουλέψει στον ΠΑΟΚ και στο Μαρούσι ως παίκτες και προπονητές και ποιοι είναι εκείνοι που πανηγύρισαν τίτλο με την μία ή την άλλη ομάδα αλλά και τις δύο

ΠΑΟΚ και Μαρούσι συγκρούνται το Σάββατο (11/2), με τα πρόσωπα που συνδέουν τις δύο ομάδες να είναι ουκ ολίγα.

Συγκεκριμένα στον "Δικέφαλο" και στην αθηναική ομάδα έχουν δουλέψει 23 παίκτες, αλλά και δύο προπονητές.

Οχτώ μάλιστα από τους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τους δύο συλλόγους "έγραψαν" το όνομα τους σε τρόπαια του ΠΑΟΚ, τρεις πανηγύρισαν τίτλους και με τις δύο ομάδες και ένας με το Μαρούσι. Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι...

Από πλευράς Ελλήνων παικτών οι διπλοί πράκτορες ήταν οι Μπουντούρης, Παπαχρόνης, Νικολαίδης, Μαυροκεφαλίδης, Δέσπος, Χαριτόπουλος, Γκαγκαλούδης, Κόμματος, Κόρφας, Παντελιάδης, Μασλαρινός, Τσιάκος, Αγαδάκος, Μαρμαρινός, Κορωνιός, Δεμερτζής και Κυρίτσης. Οσο για τους ξένους; Αυτοί ήταν οι Νόλαν, Γκργκατ, Μιλισάβλιεβιτς, Κογιαντίνοβιτς, Σέκουλιτς και Πάρκερ. Πάμε όμως και στους προπονητές... Ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει κάτσει στον πάγκο των δύο ομάδων, όπως και ο νυν τεχνικός του Αρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Οι τροπαιούχοι...

Ποιοι όμως είναι αυτοί που πανηγύρισαν κάποιο τίτλο με τον ΠΑΟΚ και υπηρέτησαν ακόμη το Μαρούσι; Αρχίζουμε με τους προπονητές... Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής πανηγύρισε το Κύπελλο Ελλάδας με την φανέλα του ΠΑΟΚ το 1984, στο αλησμόνητο τελικό των ξυρισμένων κεφαλιών κόντρα στον Αρη. Ο Σούλης Μαρκόπουλος οδήγησε με μαεστρία τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς το 1994. Συνεχίζουμε με τους παίκτες... Ο Τζον Κόρφας ήταν μέλος της ομάδας του ΠΑΟΚ στο Kύπελλο Κυπελλούχων το 1991, στο πρωτάθλημα του 1992, στο Κύπελλο της Ελλάδας το 1995, αλλά και στο Κύπελλο Κόρατς.

Ο Νίκος Μπουντούρης πανηγύρισε το Κύπελλο Κυπελλούχων (1991), το Πρωτάθλημα (1992), το Κύπελλο Κόρατς (1994) και το Κύπελλο Ελλάδας (1995), ο Πιτ Παπαχρόνης το Κύπελλο Κυπελλούχων και το Πρωτάθλημα, ενώ Σωτήρης Νικολαίδης "σήκωσε" το Κύπελλο Ελλάδας το 1999. Μέλος της ομάδας που το κατέκτησε ήταν και ο Δημήτρης Δέσπος. Ακόμη σε αυτόν τον τίτλο "συμμετείχε" και ο Γιώργος Μασλαρινός.

Να σημειωθεί πως ο τελευταίος, ο Νικολαίδης και ο Μαρμαρινός ήταν τροπαιούχοι και με την φανέλα του Αμαρουσίου στη κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα το 2001, όπως και ο Αλεξανδρής (ήταν ο προπονητής). Συνολικά δηλαδή 9 πρόσωπα πανηγύρισαν τίτλο, είτε με την μία ομάδα, είτε με την άλλη. Οι οχτώ (Μπουντούρης, Παπαχρόνης, Νικολαίδης, Μαρκόπουλος, Αλεξανδρής, Μασλαρινός, Δέσπος, Κόρφας) με τον ΠΑΟΚ, τρεις (Νικολαίδης, Μασλαρινός, Αλεξανδρής) και με τις δύο και ο Μαρμαρινός με το Μαρούσι.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ