ΠΑΟΚ

Το... εργαλείο Καλαμπάκας

Το... εργαλείο Καλαμπάκας
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Καλαμπάκας άρεσε -και- στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ στέκονται στις πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει. Δεν περνά απαρατήρητη η βελτίωση του Νίκου Καλλέ

Ενα από τα ζητούμενα της φετινής σεζόν στον ΠΑΟΚ είναι οι "μικροί" της ομάδας να δείξουν πως μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ομάδας και τα επόμενα χρόνια.

Οι άνθρωποι του "Δικεφάλου" έχουν στο μυαλό τους πάντα τις εμφανίσεις των νεαρών των "ασπρόμαυρων", από τους οποίους το τελευταίο διάστημα ξεχωρίζει ο Δημήτρης Καλαμπάκας.

Αυτή είναι η άποψη που εκφράζεται στους κόλπους του συλλόγου μιας και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την παρουσία του νεαρού φόργουορντ στα πρόσφατα ματς.

Εχει επιθετικές αρετές

Ο 22χρονος καλαθοσφαιριστής πέτυχε 8 πόντους απέναντι στον Ολυμπιακό (με 3/4 σουτ εντός πεδιάς), και προκάλεσε χαμόγελα στις τάξεις της ομάδας. Στον ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για έναν "ιδιαίτερα μαχητικό παίκτη", ο οποίος μάλιστα να σημειωθεί πως ξεκίνησε βασικός στο ματς με τους "ερυθρόλευκους".

Ο Καλαμπάκας, ο οποίος είχε αρέσει και στο ματς με την Κίμκι, έδειξε απέναντι στον Ολυμπιακό πως το... έχει στο σκοράρισμα, στα 16' που αγωνίστηκε μόνο απαρατήρητος δεν πέρασε και ίσως η προσφορά του ήταν μεγαλύτερη εάν δεν χρεωνόταν γρήγορα με τρία φάουλ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Μαρκόπουλος να τον αποσύρει.

Βοήθεια και αμυντικά...

Γενικώς στον "Δικέφαλο" μιλούν για έναν πολυσύνθετο παίκτη, αφού εκτός από το σκοράρισμα, μπορεί να βοηθήσει και αμυντικά. Θυμίζουμε στο ματς με το Μαρούσι, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ "έριξε" τον Καλαμπάκα στο ματς για να σταματήσει τον Νέστορα Κόμματο. Μάλιστα η αλήθεια είναι πως ο νεαρός παίκτης του "Δικεφάλου" στα 10' που αγωνίστηκε έκανε δύσκολη την... ζωή του έμπειρου φόργουορντ που ήταν ασταμάτητος στο ματς με τον "Δικέφαλο" (σ.σ. πέτυχε 40 πόντους).

Δεν πρόλαβε όμως να παίξει πολύ αφού μια αγκωνιά του Κόμματου είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει άσχημα και να μείνει στον πάγκο στο μεγαλύτερο μέρος του τέταρτου δεκάλεπτου.

Η βελτίωση του Καλλέ

Με λίγα λόγια ο νεαρός φόργουορντ φαίνεται πως αποτελεί παίκτη-εργαλείο μιας και μπορεί να βοηθήσει τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά, ενώ στον ΠΑΟΚ να σημειωθεί πως στέκονται και στον Νίκο Καλλέ. Ο τελευταίος ξεκάθαρα φέτος είναι βελτιωμένος σε αρκετούς τομείς. Στο ματς με τον Ολυμπιακό πέτυχε 13 πόντους και προσπάθησε αρκετά όσο αγωνίστηκε.

Ο ίδιος έχει εμπλουτίσει το παιχνίδι του σε σχέση με πέρυσι, οι κινήσεις του είναι καλύτερες και ίσως αν είχε περισσότερη δύναμη η παρουσία του να ήταν καλύτερη.

Είναι και αυτός (όπως και ο Καλαμπάκας) ένας παίκτης που φαίνεται να έχει δουλέψει σε σημεία που υστερούσε την προηγούμενη σεζόν. Σίγουρα χρειάζεται κι άλλη δουλειά (τα 211 εκατοστά του αποτελούν πλεονέκτημα για τον ίδιο), αλλά το ότι είναι ιδιαίτερα βελτιωμένος αυτή την σεζόν είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ