ΠΑΟΚ

Τα προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Τα προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ θα περιμένει δύο ομάδες από τα προκριματικά του Champions League και οι... σίγουροι αντίπαλοί του θα είναι η Ολντενμπουργκ, η Βιλερμπάν, η Νεπτούνας, η Βέντσπιλς και η Ρόζα Ράντομ. Διαβάστε γι' αυτούς τους συλλόγους.

Ο ΠΑΟΚ στο Champions League της σεζόν 2016-17 θα αντιμετωπίσει δύο ομάδες από τα προκριματικά της διοργάνωσης (Μπενφίκα/Βαρέζε ή Ζολνόκι και Ουσάκ ή ΑΕΚ Λάρνακας/Κλουζ) αλλά και τις Ολντενμπουργκ, Βιλερμπάν, Νεπτούνας, Βέντσπιλς και Ρόζα Ράντομ. Με αφορμή την κλήρωση που έγινε την Πέμπτη (21/7), πάμε να δούμε το προφίλ των πέντε τελευταίων ομάδων (αυτές δηλαδή που... σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στο Champions League δίχως τις ομάδες που περιμένει από τα προκριματικά της διοργάνωσης).

Ολντενμπουργκ (Γερμανία):Γνώριμη η συγκεκριμένη ομάδα στον ΠΑΟΚ καθώς την είχε αντιμετωπίσει στην φάση των "32" του Eurocup την σεζόν 2015-16. Στις 19/01/2016 ο "Δικέφαλος" είχε χάσει στη Θεσσαλονίκη με 68-81 έχοντας την απουσία του Σχορτσανίτη ενώ στις 26/01/2016 ηττήθηκε εκτός έδρας με 83-71 και έτσι χάθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Στα προημιτελικά του περσινού (2015-16) πρωταθλήματος στην Γερμανία, η Ολντενμπουργκ (έχοντας ως τεχνικό τον Μλάντεν Ντρίγεντσιτς) αποκλείστηκε από την Ουλμ ενώ ο σέντερ, Μπράιαν Κβάλε είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος (ανάμεσα στους παίκτες της Ολντενμπουργκ) στο γερμανικό πρωτάθλημα με 15 πόντους μέσο όρο αλλά και στο Eurocup με 14,3 πόντους ανά αγώνα.

Βιλερμπάν (Γαλλία):Πρόκειται για την ομάδα στην οποία είναι πρόεδρος ο Τόνι Πάρκερ, ο γνωστός αστέρας του ΝΒΑ. Την σεζόν 2015-16 η Βιλερμπάν κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας ("έριξε" στο καναβάτσο το Στρασβούργο στους τελικούς με 3-2 νίκες) έχοντας ως τεχνικό τον Τζέι Ντι Τζάκσον ενώ στην Ευρώπη συμμετείχε στο FIBA Europe Cup στο οποίο ο Αυστραλός σέντερ, Ντέιβιντ Αντερσεν (τον Ιούλη του 2016 υπέγραψε στην Melbourne United) είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο ανάμεσα στους παίκτες της Βιλερμπάν με 14,9 πόντους ανά ματς. Ο πλέι μέικερ, Κάσπερ Ουέαρ με 12,1 πόντους ανά ματς είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων στην γαλλική ομάδα όσον αφορά το πρωτάθλημα.

Νεπτούνας (Λιθουανία):Στον τελικό του πρωταθλήματος της Λιθουανίας συμμετείχε την σεζόν 2015-16 η Νεπτούνας έχοντας ως τεχνικό τον Νταΐνιους Αντομάιτις. Στα ημιτελικά απέκλεισε την Λιέτουβος Ρίτας με 3-2 νίκες αλλά δεν τα κατάφερε στην συνέχεια κόντρα στην Ζαλγκίρις (γνώρισε τέσσερις ήττες η Νεπτούνας και κέρδισε μόνο ένα ματς). Ο γκαρντ, Ντάνιελ Γιούιν με 13,2 πόντους ανά ματς είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων στο πρωτάθλημα ανάμεσα στους παίκτες της Νεπτούνας ενώ ο ίδιος ξεχώρισε και στο Eurocup έχοντας 14,8 πόντους μέσο όρο. Η Νεπτούνας αντιμετώπισε πέρυσι (2015-16) τον Άρη στο Eurocup έχοντας μία νίκη και μία ήττα.

Βέντσπιλς (Λετονία):Πρόκειται για την πρώην ομάδα του Ζάνις Πέινερς, τον οποίο ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη. Ετσι ο "Δικέφαλος" θα έχει την δυνατότητα να πάρει κάποιες... εξτρά πληροφορίες για την Βέντσπιλς από το νέο του μεταγραφικό απόκτημα. Η συγκεκριμένη ομάδα έχοντας ως τεχνικό τον Κάρλις Μουίσνιεκς στο πρωτάθλημα της Λετονίας την σεζόν 2015-16 αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Ρίγα. Ο έμπειρος πόιντ γκαρντ, Γουίλι Ντιν είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος ανάμεσα στους παίκτες της Βέντσπιλς στο πρωτάθλημα με 15,9 πόντους ανά ματς ενώ στο FIBA Europe Cup ξεχώρισε ο φόργουορντ, Κρίσταπς Γιανισένοκς με 15,9 πόντους ανά ματς. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Βέντσπιλς την σεζόν 2014-15 το Eurocup και είχε δύο νίκες σε δύο ματς (63-66 και 76-62).

Ρόζα Ράντομ (Πολωνία):Η Ρόζα Ράντομ την σεζόν 2015-16 -με τεχνικό τον Βότσιεχ Καμίνσκι- έχασε στους τελικούς του πρωταθλήματος από την Ζιελόνα Γκόρα μετρώντας τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς. Στις τάξεις της Ρόζα Ράντομ είχε πέρυσι (2015-16) τον Τόρει Τόμας ο οποίος αγωνίστηκε στον Άρη την αγωνιστική περίοδο 2014-15. Ο Αμερικανός ήταν μάλιστα εκ των κορυφαίων παικτών της αντιπάλου του ΠΑΟΚ ενώ στο πολωνικό πρωτάθλημα ο γκαρντ, Σι Τζέι Χάρις είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων στην Ρόζα Ράντομ έχοντας 14,3 πόντους ανά ματς ενώ την σχετική πρωτιά είχε και στο FIBA Europe Cup με 14,1 πόντους μέσο όρο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ