ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Αλ Ριάντι 98-92

ΠΑΟΚ - Αλ Ριάντι 98-92

Σε συγκλονιστικό παιχνίδι, που χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να ολοκληρωθεί (79-79κ.α., 85-85α' παρ.), ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη (98-92) απέναντι στην Αλ Ριάντι, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Όντουμ - Χαραλαμπίδη - Βον, που έκαναν τη διαφορά στα δύο έξτρα πεντάλεπτα.

Δύο παρατάσεις χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να κάμψει την αντίσταση της Αλ Ριάντι, στην τρίτη αγωνιστική ημέρα του "Πέτρος Οικονομάκης" που διεξάγεται στο Ρέθυμνο. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου τα "βρήκε σκούρα" απέναντι στους Λιβανέζους, αν και είχε τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη τόσο στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, όσο και σε αυτό της πρώτης παράτασης.

Οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν με πένθος στη φανέλα για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων στο δυστύχημα των Τεμπών (συμπληρώθηκαν δεκαπέντε χρόνια).

Ο αγώνας

Το πρώτο μέρος είχε δύο όψεις για τον ΠΑΟΚ, με την αρνητική όμως να υπερισχυεί στο τέλος. Έστω κι αν ήταν μικρότερη (χρονικά) από τη θετική. Ο "Δικέφαλος" "πλήρωσε" την αμυντική του αδράνεια στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου μέρος και κάπως έτσι βρέθηκε να ακολουθεί στο σκορ (34-37), όταν οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Τι κι αν οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου είχαν τον απόλυτο έλεγχο για κάτι περισσότερο από δεκαπέντε λεπτά; Αυτό δεν μπόρεσαν να το "κεφαλαιοποιήσουν" σε προβάδισμα, με το τέλος του πρώτου μέρους. Ακόμα κι αν η Αλ Ριάντι έδειχνε ανίκανη να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης για μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Ο λόγος ήταν απλός: Η αμυντική ολιγωρία των παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κατάφεραν μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών να "γκρεμίσουν" ό,τι "έχτιζαν" για δεκαέξι.

Ο "Δικέφαλος" έχασε τον προσανατολισμό του, είδε τα αμυντικά κενά να μεγαλώνουν λεπτό με το λεπτό και κάπως έτσι ο Σούλης Μαρκόπουλος είχε παραπάνω από έναν λόγους να γκρινιάζει στους παίκτες του, στα αποδυτήρια. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δέχθηκε δεκαπέντε πόντους μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, στο φινάλε του α' ημιχρόνου.

Η κακή αμυντική δράση αποτέλεσε τον βασικότερο αντίπαλο του "Δικεφάλου" στο δεύτερο μισό. Βλέπετε, το κακό αμυντικό τετράλεπτο του πρώτου μέρους... μεγάλωσε σημαντικά, με την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου να μην μπορεί να σταματήσει την Αλ Ριάντι.

Ό,τι κι αν δοκίμασε ο προπονητής των Θεσσαλονικέων δεν είχε αποτέλεσμα. Αντίθετα, έβλεπε τους Λιβανέζους να παραμένουν μπροστά στο σκορ και -σαν να μην έφτανε αυτό- να μεγαλώνουν το προβάδισμά τους λεπτό με το λεπτό.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς έφτασε στο +10 (61-71). Μία διαφορά που όμως, φάνηκε να "αφυπνίζει" τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι στο επόμενο διάστημα θυμήθηκαν να παίξουν άμυνα. Κι όταν έγινε αυτό, μπόρεσαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης, φτάνοντας στο -1 (72-73) ένα λεπτό πριν το τέλος κανονικής διάρκειας. Ο ΠΑΟΚ ήταν ξανά στο παιχνίδι.

Κατάφερε να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση, αφού ο Χαραλαμπίδης ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών με 5'' να απομένουν για τη λήξη. Οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη στην εκπνοή, αν ο Κακαρούδης ευστοχούσε στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε (νωρίτερα οι παίκτες της Αλ Ριάντι έκαναν λάθος, χάνοντας την κατοχή).

Στο πρώτο έξτρα πεντάλεπτο, οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ, αν και οι Λιβανέζοι ήταν αυτοί που έδειχναν να έχουν ένα μικρό προβάδισμα για τη νίκη. Κυρίως επειδή έλεγχαν τα ριμπάουντ, έκαναν δεύτερες επιθέσεις και βρέθηκαν στο +2 (85-83) λίγο πριν το τέλος.

Κι αυτή τη φορά όμως, ο "Μπίδης" έδωσε τη λύση: με δύο εύστοχες βολές έφερε το παιχνίδι (ξανά) στα ίσια (85-85 με 17.6'' για το τέλος) και τις ομάδες να παίζουν και δεύτερη παράταση, αφού η Αλ Ριάντι αστόχησε στην τελευταία της προσπάθεια για να πάρει τη νίκη.

Εκεί, ο ΠΑΟΚ ήταν μία ταχύτητα πιο γρήγορος σε σχέση με τον αντίπαλό του. Γι αυτό και τελικά έφτασε στη νίκη, με τους Χαραλαμπίδη και Βον να δίνουν τη "χαριστική βολή" στην ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς, στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Αμερικανός σέντερ ευστόχησε στο τέλος των 24'', δίνοντάς της... αέρα τεσσάρων πόντων (96-92) με 21'' για το τέλος, με τον πολύπειρο γκαρντ να "γράφει" το τελικό σκορ (98-92) με δύο ελεύθερες βολές λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 34-37, 56-62, 79-79κ.α., 85-85α' παρ. 98-92.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κάρτερ 18 (3), Χαραλαμπίδης 20 (3), Λιάπης 4, Κακαρούδης 3 (1), Δέδας 9 (2), Σαλούστρος 4, Μαργαρίτης 5, Λάνγκφορντ 12 (2), Βον 11, Όντουμ 12.

Αλ Ριάντι (Σούμποτιτς): Αμπντελνούρ 6, Σαούντ 11 (2), Μαχμούντ, Φακχεντάιν, Ρας 21 (1), Ιμπραχίμ, Αχμάντ 21 (1), Χαϊντάρ 14 (3), Γουντς 13, Γκαφάρι 4, Μαρτίνεζ, Αράκτζι 2.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ