ΠΑΟΚ

Ο χρόνος... ωριμάζει τον Χαραλαμπίδη

Ο χρόνος... ωριμάζει τον Χαραλαμπίδη

Παρά τα 36 του χρόνια ο Κώστας Χαραλαμπίδης όχι μόνο βρίσκεται σε ένα σταθερά καλό αγωνιστικό επίπεδο αλλά συνεχώς βελτιώνεται τα τελευταία χρόνια. Διαβάστε πως εξηγείται αυτό...

Τεράστια συμβολή είχε ο Κώστας Χαραλαμπίδης στην νίκη του ΠΑΟΚ με τον Ηλυσιακό, με τον ίδιο να είναι ο πρώτος σκόρερ του "Δικεφάλου" στο συγκεκριμένο ματς.

Δεν είναι μόνο οι 22 πόντοι που πέτυχε, ήταν η ψυχραιμία που έδειξε όταν έπρεπε, έδωσε πέντε ασίστ και κάπως έτσι συγκέντρωσε 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Γενικώς απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο χρήσιμος παίκτης μπορεί να είναι για τον "Δικέφαλο", ο οποίος έχει στην μηχανή του έναν καλαθοσφαιριστή που όσο μεγαλώνει είναι αλήθεια πως φαίνεται να γίνεται... καλύτερος.

Στα 36 του χρόνια (στις 5/4/2013 θα "πατήσει" τα 37) ο Χαραλαμπίδης αποδεικνύει πως έχει την δυνατότητα να δώσει πολύτιμες λύσεις στον ΠΑΟΚ, η αγωνιστική ποιότητα του βέβαια είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια και όχι φέτος που έχει ντυθεί στα ασπρόμαυρα και είναι γεγονός πως ο χρόνος δεν τον... αγγίζει. Και όχι μόνο δεν τον επηρεάζει αρνητικά αλλά τον... ωριμάζει.

Ο Χαραλαμπίδης κάθε χρόνο είναι βελτιωμένος και αποτελεί έναν παίκτη... φαινόμενο, δεδομένου πως άλλοι καλαθοσφαιριστές όσο μεγαλώνουν έχουν καθοδική πορεία. Στην περίπτωσή του γίνεται το αντίθετο και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως... εξηγείται αυτό.

Η αλλαγή του αγωνιστικού του προσώπου τα τελευταία χρόνια

Η αλήθεια είναι πως ο Χαραλαμπίδης άργησε να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Αν και το ήθελε πολύ, αυτό δεν συνέβη όσο ήταν πολύ νεότερος αλλά από ένα σημείο και μετά και όσο οι παραστάσεις που είχε σαν παίκτης γινόταν πολύ περισσότερες, οι προπονητές άρχισαν να τον βλέπουν με διαφορετικό μάτι. Του έδωσαν περισσότερες ευκαιρίες, τον προόριζαν για έναν πιο βασικό ρόλο στο παιχνίδι και εκείνος άρπαξε την ευκαιρία. Χρειάστηκε βέβαια, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο παίκτης, να αλλάξει και αυτός την φιλοσοφία που είχε όσον αφορά το αγωνιστικό του πρόσωπο. Επαιζε ένα διαφορετικό μπάσκετ και που του ταίριαζε περισσότερο, είχε πλέον έναν περισσότερο ηγετικό ρόλο και αυτό του έδινε αυτοπεποίθηση για την βελτίωση του.

"Διάβαζε" καλύτερα το παιχνίδι, ενώ αξιοσημείωτο όσον αφορά την γενικότερη αλλαγή του είναι πως βάσει όσων ο ίδιος υποστηρίζει, χρειάστηκε να περάσει τα 26 του χρόνια για να αρχίσει να προτιμά να σουτάρει από το τρίποντο. Μέχρι τότε θεωρούσε πως μια διείσδυση θα του έδινε μεγαλύτερη... ασφάλεια για να πετύχει κάποιο καλάθι. Με λίγα λόγια ο ίδιος όσο του έδειχναν περισσότερο εμπιστοσύνη οι προπονητές, τόσο περισσότερο άρχισε να γίνεται αποτελεσματικός και να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες.

Ολα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνεται συνεχώς καλύτερος και να δουλεύει πολύ (έχει όρεξη για δουλειά και αυτό μάλιστα το έλεγαν στον ΠΑΟΚ πολλές φορές στο ξεκίνημα της προετοιμασίας) για να διατηρεί την φυσική κατάσταση που πρέπει έτσι ώστε σταθερά να βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε ένα υψηλό επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι πως χρειάστηκε να φτάσει στα 35 του για να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας, κάτι που ήταν η επιβράβευση της σταθερά καλής και ανοδικής του πορείας.

Nα σημειωθεί πως ο Χαραλαμπίδης βρέθηκε στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, υπέγραψε αυτόγραφα και βγήκε αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ συμμετείχε και στον Διαδικτυακό Τηλεμαραθώνιο, με τον ίδιο να τονίζει πως " όλοι εμείς οι άνθρωποι του Αθλητισμού, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος, πρέπει να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Και όχι μόνο τώρα, αλλά όλο το χρόνο".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ