ΠΑΟΚ

O Φλεβαράκης, η αποθέωσή του και η... φαγούρα

O Φλεβαράκης, η αποθέωσή του και η... φαγούρα
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Φλεβαράκης "έγραψε" το όνομά του στην τελευταία μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ και το άκουσε να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών του ΠΑΟΚ (vid)

O Κώστας Φλεβαράκης είναι ένας τεχνικός που σίγουρα έχει εξέχουσα θέση στην "ασπρόμαυρη" οικογένεια. Βλέπετε η πορεία του σε αυτήν έχει... ιστορία και κυρίως ξυπνά ευχάριστες μνήμες.

Ο έμπειρος κόουτς, ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος του ΠΑΟΚ στο κυριακάτικο (29/1) ματς με τον Ηλυσιακό, προέρχεται από τα σπλάχνα του "Δικεφάλου" και έφτασε να τον οδηγήσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1999. Ας ξεκινήσουμε όμως το "ασπρόμαυρο" φλας μπακ του.

Από τα τμήματα υποδομής... τροπαιούχος

Ο ίδιος αγωνιζόταν στα τμήματα υποδομής του και μετέπειτα ανέλαβε προπονητής σε αυτά. Συνέχισε στην ανδρική ομάδα αρχικά ως βοηθός προπονητή και αργότερα έγινε ο πρώτος τεχνικός της.

Αντικαθιστώντας στα μέσα της περιόδου (1998-99) τον Σβι Σερφ, ο Φλεβαράκης τα πήγε περίφημα και σε μόλις ηλικία 30 ετών οδήγησε στη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τον ΠΑΟΚ χωρίς μάλιστα να δυσκολευτεί ιδιαίτερα (σ.σ. ο "Δικέφαλος" στον ημιτελικό είχε επικρατήσει του Αρη με 83-50 και στον τελικό "λύγισε" την ΑΕΚ με 71-54). Κάπως έτσι στο τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ φώναζαν ρυθμικά το όνομα του.

Ο Φλεβαράκης γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες οπαδούς του "Δικεφάλου" που είχαν στήσει ένα τρελό πανηγύρι στο ΣΕΦ με την λήξη του αγώνα και έτσι με αυτόν τον τρόπο τους τον ευχαρίστησαν γι' αυτό το τρόπαιο που ήρθε χωρίς... άγχος.

Τα τελευταία... χαμόγελα τίτλου με Φλεβαράκη

Το οποίο τρόπαιο ήταν και το τελευταίο για τον ΠΑΟΚ, με τον Φλεβαράκη έτσι να μένει στην ιστορία ως ο τελευταίος τροπαιούχος τεχνικός της ομάδας πριν αρχίσουν τα χρόνια της... φαγούρας. Και το λέμε αυτό γιατί μετά από εκείνη την χρονιά ο "Δικέφαλος" δεν είχε καμιά μεγάλη επιτυχία (σ.σ. κατάκτηση τροπαίου), έχασε την αίγλη που είχε σαν ομάδα και διεκδίκησε μόλις έναν τίτλο.

Αυτόν του πρωταθλητή Ελλάδας το 2000, το οποίο τελικά κατέκτησε ο Παναθηναϊκός. Θυμηθείτε παρακάτω την αποθέωση του Φλεβαράκη από τους φίλους του ΠΑΟΚ που φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, τις αγκαλιές στις οποίες είχε "πνιγεί", αλλά και τις δηλώσεις του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ