ΠΑΟΚ

Ο... δουλευταράς που δικαιούται τον τίτλο

Ο... δουλευταράς που δικαιούται τον τίτλο
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Καλαμπόκης μετακομίζει από τον ΠΑΟΚ στην Αλμπα Βερολίνου, με την οποία θα "κυνηγήσει" το πρώτο του πρωτάθλημα και εμείς εξηγούμε γιατί βάσει της καριέρας του το... αξίζει

Τέλος λοιπόν από τον ΠΑΟΚ -και- ο Γιάννης Καλαμπόκης. Ενας παίκτης που βοήθησε τα μέγιστα τον "Δικέφαλου", που αποτέλεσε το κλειδί των "ασπρόμαυρων" σε ουκ ολίγα ματς και που ξεχώρισε με την σταθερότητά του.

Ο έμπειρος γκαρντ, για τον οποίο είναι δεδομένο πως η πόρτα του ΠΑΟΚ είναι ανοιχτή το καλοκαίρι, θα ξενιτευτεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του (είχε αγωνιστεί και στην Μπενετόν) και θα επιδιώξει να πάρει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του (σ.σ. σε ομάδα πρώτης κατηγορίας).

" Είναι διαφορετικό να παίξω σε ένα πρωτάθλημα που θα κυνηγήσω τον τίτλο, παρά εδώ που αυτό δεν πρόκειται να γίνει", δήλωσε ο έμπειρος γκαρντ μετά το τέλος του αγώνα με το Περιστέρι. Εναν τίτλο που είναι αλήθεια πως τον αξίζει λόγω της τρομερής δουλειάς που έχει κάνει για να φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Τα άλματα άλλωστε που έκανε στην καριέρα του ήταν μεγάλα και τίποτα δεν του... χαρίστηκε. Δεν είναι δα και λίγο στα 25 σου να αγωνίζεσαι ακόμη στην Α2 και στα 33 σου να θεωρείσαι μια σταθερή αξία και ένας από τους κορυφαίους Ελληνες γκαρντ έχοντας διαβεί και την πόρτα της Εθνικής ομάδας.

Από τα χαμηλά στη ψηλά

Κι όμως... Ο Καλαμπόκης δούλεψε πάρα πολύ στο μεσοδιάστημα αυτό, κατάφερε να εξελιχθεί και να έχει μια ανοδική και άκρως αξιόλογη πορεία, όταν άλλοι παίκτες της γενιάς του έμειναν... στάσιμοι και οι προσδοκίες που υπήρχαν γι' αυτούς δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι της καριέρας του. Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής μέχρι τα 25 του αγωνίζεται στο Παλαιό Φάληρο και στη Α2, εκεί όπου οι εξαιρετικές του εμφανίσεις κάνουν τον Ολυμπιακό να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2003. Στους "ερυθρόλευκους" δεν βρίσκει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, όμως, παίρνει σημαντικές εμπειρίες.

Η ανοδική του πορεία

Μετέπειτα και συγκεκριμένα το 2005 μετακομίζει στην ΑΕΚ, που έπαιζε τότε στην Ευρωλίγκα, έχοντας μια αρκετά καλή παρουσία. Το αγωνιστικό του ξέσπασμα πάντως έρχεται στον ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν (2006-07). Δείχνει το ταλέντο του, την ηγετική του φυσιογνωμία σε ουκ ολίγα παιχνίδια, αλλά η διοικητική αστάθεια του "Δικεφάλου" έχει ως αποτέλεσμα να μετακομίσει στον Πανιώνιο.

Εκεί συνεχίζει να είναι αυτός που γνωρίζαμε στον "Δικέφαλο". Παίρνει τους "κυανέρυθρους" από το... χεράκι σε πολλά παιχνίδια και δείχνει για τα καλά πως ανήκει πλέον στους κορυφαίους γκαρντ της χώρας. Οι εμφανίσεις του δεν ήταν δυνατόν να περάσουν απαρατήρητες από τον Καζλάουσκας.

Η κλήση του στην Εθνική και η Μπενετόν

Ο τότε προπονητής της Εθνικής τον καλεί στην ομάδα, βρίσκεται ανάμεσα στους "εκλεκτούς" αυτής για το Ευρωμπάσκετ του 2009, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Μάλιστα την ίδια χρονιά οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στον Πανιώνιο τραβούν το βλέμμα της Μπενετόν, στην οποία αγωνίζεται στο φινάλε της ιταλικής λίγκας.

Στον Πανιώνιο παραμένει έως το 2010, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς μετακομίζει στον Ικαρο και το καλοκαίρι του 2011 επιστρέφει στον ΠΑΟΚ. Η προσφορά του στον "Δικέφαλο" είναι δεδομένη φέτος και πλέον η εξαιρετική του πορεία ανταμείφθηκε με την μετακίνησή του στην Αλμπα Βερολίνου. Εκεί όπου θα επιδιώξει να κερδίσει μια σημαντική διάκριση και γιατί όχι τον τίτλο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ